• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkafrittata

Mustikkafrittata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2tlkardemummaa
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 2rklmargariinia tai voita
    • 1/2lmustikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto munasokerivaahdon joukkoon ja mausta kardemummalla.
  2. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi ja kiiltäväksi vaaleaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Sekoita valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon varovasti nostellen, jottei vaahto laskeudu.
  3. Kuumenna rasva valurautapannussa (halkaisija 26 cm) ja lisää munatuorejuustoseos. Hyydytä munamassaa miedolla lämmöllä liikuttelemalla sitä reunoilta keskelle, myös pohjasta.
  4. Ripottele hyytyneen munamassan pinnalle mustikoita. Jatka kypsentämistä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, jolloin väri muuttuu kullanruskeaksi. Tarjoile heti.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 254 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2