Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
MustikkafrittataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkafrittata

Tarjoa tämä herkullinen fritata vaikkapa brunssilla. Nam!

Ainekset

6 annosta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2tlkardemummaa
    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 2rklmargariinia tai voita
    • 1/2lmustikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto munasokerivaahdon joukkoon ja mausta kardemummalla.
  2. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi ja kiiltäväksi vaaleaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Sekoita valkuaisvaahto tuorejuustoseoksen joukkoon varovasti nostellen, jottei vaahto laskeudu.
  3. Kuumenna rasva valurautapannussa (halkaisija 26 cm) ja lisää munatuorejuustoseos. Hyydytä munamassaa miedolla lämmöllä liikuttelemalla sitä reunoilta keskelle, myös pohjasta.
  4. Ripottele hyytyneen munamassan pinnalle mustikoita. Jatka kypsentämistä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, jolloin väri muuttuu kullanruskeaksi. Tarjoile heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille3 arvostelua