Espanjalainen uunikala
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Herkullinen uunikala saa väriä ja makua paprikoista ja oliiveista. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g) | tai tuoreita turskafileitä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1–2 (300 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 | eriväristä paprikaa tai |
3 rkl | öljyä tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 oksa | rosmariinia tai |
4 viipaletta | sitruunaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Anna kalan sulaa pakkauksessaan jääkaapissa tai poista pakkaus ja sulata kala mikroaaltouunissa sulatusteholla. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi paprika.
Kuullota sipulit ja paprikat pannulla rasvassa. Lisää oliiviviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos tasapohjaiseen uunivuokaan.
Paloittele kala. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla ja asettele ne tasaisin välein vihannespetiin tehtyihin syvennyksiin. Pane muutama rosmariininlehti ja ohut sitruunaviipale jokaiselle kalapalalle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 15–25 minuuttia. Kala on kypsä, kun se on muuttunut läpikuultamattomaksi. Koristele rosmariinin lehdillä. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(97 arvostelua)
- yli 60 min3,2(92 arvostelua)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,2(59 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(20 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(14 arvostelua)
- 30 - 60 min2,8(9 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (5 arvostelua)
- Maria7 vuotta sittenHyvä oli, käytin tuoretta turskaa ja oliiveina Pirkka parhaat minioliiveja.
- Leena7 vuotta sittenErinomainen! Hyvät makuyhdistelmät. Tästä tuli heti suosikki!