• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Fideuà eli Espanjalainen pastapaella

Fideuà on merellinen, Espanjalainen, paellan tyyppinen ruoka, jossa riisin sijaan käytetään ohutta pastaa.
Fideuà eli Espanjalainen pastapaella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (350g)

Ainekset

n. 6 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot ja paloittele ne reiluhkoiksi paloiksi ja paista rasvassa isolla pannulla kypsiksi. Mausta 1/2 tl suolaa ja siirrä lautaselle.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi tomaatit ja suikaloi paprikat. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota kasvikset. Siirrä lautaselle odottamaan.
  3. Pätki spagetti öljytylle pannulle neljään osaan ja anna kuullottua hetki. Lisää kiehuva vesi ja 1/2 tl suolaa ja kypsennä noin 6 minuuttia, kunnes pasta on puolikypsää. Lisää jäiset simpukat liemineen. Kuumenna kannella peitettynä kiehuvaksi ja anna kypsyä noin 3 minuuttia. Heitä pois ne sinisimpukat jotka eivät tässä vaiheessa ole avautuneet.
  4. Lisää katkaravut, kalapalat ja kasvikset. Kuumenna ja mausta mustapippurilla ja sitruunanmehulla. Koristele ruohosipulilla ja halutessasi sitruunanlohkoilla. Tarjoa valkosipulimajoneesin ja tuoreen leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta Fideuà perinteisesti halutessasi veitsenkärjellisellä sahramimaustetta. Kokeile Fideuàan kampasimpukoita tai äyriäissekoitusta.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 360 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille