Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse
Bouillabaisse on perinteinen ranskalainen tomaattipohjainen kala-äyriäiskeitto.
5 annosta30 - 60 min198 kcal / annos (300g)
Ainekset
5 annosta
- 1(200 g)purjo
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 100gjuuriselleriä
- 2rklöljyä
- 1tlk(70 g)Pirkka tomaattisosetta
- 8dlvettä
- 1laakerinlehti
- 1tltimjamia
- 5-8valkopippuria
- 1tlsuolaa
- 1pkt(400 g)vaaleaa pakastekalaa
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1tlk(200 g)Pirkka simpukoita
- 1dlvalkoviiniä tai 1/2 sitruunan mehu
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi selleri.
- Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää paloiteltu kala ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Mausta valkoviinillä tai sitruunanmehulla. Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 198 kcal822 kJ
- Proteiinia 21,9 g
- Hiilihydraatteja6,3 g
- Rasvaa8,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Aika helppo tehdä ja aika hyvää. Lapset tykkäs. Käytin savustettuja simpukoita ja kalana oli sei. . Sitruuna pippuria lisänä.