• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse

Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1(200 g)purjo
    • 2sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 100gjuuriselleriä
    • 2rklöljyä
    • 1tlk(70 g)tomaattipyreetä
    • 8dlvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1tltimjamia
    • 5-8valkopippuria
    • 1tlsuolaa
    • 1pkt(400 g)puna-ahventa tai muuta vaaleaa kalaa (pakaste)
    • 1dlvalkoviiniä tai 1/2 sitruunan mehu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi selleri.
  2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla. Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 198 kcal822 kJ
  • Proteiinia21,9 g
  • Hiilihydraatteja6,3 g
  • Rasvaa8,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11
  • röntti14.12.2015

    Aika helppo tehdä ja aika hyvää. Lapset tykkäs. Käytin savustettuja simpukoita ja kalana oli sei. . Sitruuna pippuria lisänä.