Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Bouillabaisse on perinteinen ranskalainen tomaattipohjainen kala-äyriäiskeitto.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (200 g) | purjo tai |
2 | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
100 g | juuriselleriä tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tlk (70 g) | tai |
8 dl | vettä tai |
1 | laakerinlehti tai |
1 tl | timjamia tai |
5–8 | valkopippuria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 ps (180 g) | tai |
1 tlk (200 g /120 g) | tai |
1 dl | valkoviiniä tai 1/2 sitruunan mehu tai |
Ravintosisältö
Energia | 299 kJ / 71 kcal |
Rasva | 2,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 2,2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi selleri.
Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
Lisää paloiteltu kala ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Mausta valkoviinillä tai sitruunanmehulla. Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka alaskanseiti annospaloina 400g/4kpl MSC pakasteHinta 4,69/kpl11,73/kg
- Plussa-etuPirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl19,44/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
- Pirkka sinisimpukat suolaliemessä 200g/120g MSCHinta 2,29/kpl19,08/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Mukula/juuriselleri SuomiHinta n. 0,80/kpl3,99/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- K-Menu alaskanseiti 400g MSC pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min4,2(16 arviota)
- 30 - 60 min4,0(35 arviota)
- yli 60 min4,2(39 arviota)
- 30 - 60 min3,3(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(45 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (43 arviota)
- röntti9 vuotta sittenAika helppo tehdä ja aika hyvää. Lapset tykkäs. Käytin savustettuja simpukoita ja kalana oli sei. . Sitruuna pippuria lisänä.