Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Bouillabaisse on perinteinen ranskalainen tomaattipohjainen kala-äyriäiskeitto.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (200 g) | purjo tai |
2 | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
100 g | juuriselleriä tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tlk (70 g) | tai |
8 dl | vettä tai |
1 | laakerinlehti tai |
1 tl | timjamia tai |
5–8 | valkopippuria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 pkt (400 g) | vaaleaa pakastekalaa tai |
1 ps (180 g) | tai |
1 tlk (200 g) | Pirkka simpukoita tai |
1 dl | valkoviiniä tai 1/2 sitruunan mehu tai |
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi selleri.
Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
Lisää paloiteltu kala ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Mausta valkoviinillä tai sitruunanmehulla. Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Pirkka katkaravut 180g MSC pakasteHinta 4,29/kpl23,83/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,15/kpl63,24/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakasteHinta 10,75/kpl26,88/kg
- Pirkka isot katkaravut 180g MSC pakasteHinta 3,99/kpl22,17/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min4,2(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,8(111 arviota)
- yli 60 min3,8(171 arviota)
- yli 60 min4,0(350 arviota)
- yli 60 min3,9(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (40 arviota)
- röntti7 vuotta sittenAika helppo tehdä ja aika hyvää. Lapset tykkäs. Käytin savustettuja simpukoita ja kalana oli sei. . Sitruuna pippuria lisänä.