• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli bouillabaisse

  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 198 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 1(200 g)purjo
    • 2sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 100gjuuriselleriä
    • 2rklöljyä
    • 1tlk(70 g)tomaattipyreetä
    • 8dlvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1tltimjamia
    • 5-8valkopippuria
    • 1tlsuolaa
    • 1pkt(400 g)vaaleaa pakastekalaa
    • 1dlvalkoviiniä tai 1/2 sitruunan mehu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi selleri.
  2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää paloiteltu kala ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Mausta valkoviinillä tai sitruunanmehulla. Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 198 kcal822 kJ
  • Proteiinia21,9 g
  • Hiilihydraatteja6,3 g
  • Rasvaa8,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • röntti14.12.2015

    Aika helppo tehdä ja aika hyvää. Lapset tykkäs. Käytin savustettuja simpukoita ja kalana oli sei. . Sitruuna pippuria lisänä.