• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalavartaat ja kesäkurpitsasalaatti

Kalavartaisiin on pujotettu vaaleaa kalaa, kirjolohta ja katkarapuja. Pariloidut kesäkurpitsat marinoidaan ja tarjotaan haaleana.
Kalavartaat ja kesäkurpitsasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Lämmin kesäkurpitsasalaatti

    • 2-3(n. 700 g)pientä kesäkurpitsaa
    • 1/2sitruuna
    • 1/4dloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripauschiliä
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1dltuoretta minttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata katkaravut. Sulata pakastekala kohmeiseksi ja paloittele se reiluiksi kuutioiksi. Paloittele myös kirjolohi.
  2. Pujota kalapalat ja katkaravut liotettuihin varrastikkuihin. Valele vartaat ranskalaisella salaattikastikkeella.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Pariloi viipaleet tai paahda ne muurinpohjapannulla ilman rasvaa niin, että viipaleet saavat hieman väriä. Nosta viipaleet vieri viereen laakealle, isolle vadille.
  4. Purista sitruunasta mehu ja sekoita mehun joukkoon oliiviöljy. Lisää mausteet ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada öljykastike kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle lopuksi hienonnettua minttua.
  5. Grillaa kalavartaat kypsiksi tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, välillä käännellen. Tarjoa lisäksi keitettyjä uusia perunoita.

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 309 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia29,9 g
  • Hiilihydraatteja6,8 g
  • Rasvaa18,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1