Etikkakypsennetty siika
Tee siiasta trendikäs alkupala ja raakakypsennä se valkoviinietikalla. Raikkaan hapan maku saa täyteläisyyttä lorauksesta oliiviöljyä. Noin 3,65 €/annos*
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 300gnahatonta siikafileetä
- 3/4dlvalkoviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlMonini Gran Fruttato ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripausmustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistus
yli 60 min- Nypi siiasta ruodot. Leikkaa filee terävällä veitsellä hieman viistottain puolen sentin paksuisiksi, sashimityylisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet vatiin yhteen kerrokseen.
- Valuta etikka tasaisesti kaloille. Ripottele päälle suola. Peitä vati kelmulla.
- Anna kalan raakakypsyä jääkaapissa noin 1 tunti palojen paksuudesta riippuen. Kala on valmista, kun se on muuttunut pinnalta valkoiseksi.
- Nosta kalapalat vadista tarjoilulautaselle. Pirskota päälle öljy ja ripottele pinnalle sormisuola ja pippuri. Koristele lehtipersiljalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi