Sitruuna-minttugraavisiika
Graavi- eli tuoresuolattu siika maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa. Sitruuna ja minttu raikastavat graavisiian ihanan kesäiseksi. Noin 2,05€/annos.
n. 5 annostayli 60 min
Ainekset
n. 5 annosta
- 2(n. 300 g)siikafileetä
- n. 1rklkarkeaa merisuolaa
- 1/2tlsokeria
- 10kokonaista mustapippuria
- 1/2-1dltuoretta minttua hienonnettuna
- n. 1rklsitruunankuorta raastettuna
Valmistus
yli 60 min- Pyyhi kalafileet talouspaperilla kuiviksi. Poista ruodot.
- Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria ja huhmaressa rouhittuja pippureita. Hienonna minttu. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Ripottele sitruunankuoriraaste ja minttu fileiden pinnalle. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti leivinpaperilla tai tuorekelmulla ja foliolla.
- Anna kalan suolaantua jääkaapissa noin vuorokausi. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Pyyhi mintut ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
- Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Koristele sitruunalohkoilla ja mintulla. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi