Paahdettu siikafilee
Paahdettu siikafilee graavataan ennen kuin pinta paahdetaan kauniiksi. Tarjoa lisäksi piimäkastiketta. Resepti: Kalatukku E. Eriksson. Noin 6,30€/annos.*
2 annostayli 60 min
Ainekset
2 annosta
- n. 300gBenella siikafileetä
- 1rklhienoa merisuolaa
- n. 1/2rklsokeria
Piimäkastike
- 1dlpiimää
- 1/2dlmajoneesia
- 2-3rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 2tlsokeria
- 1tlPirkka Dijon-sinappia
- 1rkltilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Voit valmistaa annoksen niin nahallisesta kuin nahattomastakin siiasta. Graavaa siika molemmin puolin hyvin kevyesti suolalla ja sokerilla. Anna maustua leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa 2-3 tuntia.
- Kuivaa fileet ja leikkaa niistä haluamasi kokoisia paloja. Paahda kaasupolttimella eli ”tohottimella” (tai tulikuumalla paistinpannulla) nahkapuolelta tummaksi ja rapeaksi.
- Sekoita kastikkeeen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi