Falafelburgeri
Maistuva falafelburger sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Resepti: Kaks Kokkii
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Falafelpihvit
- 1tlk(380 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1tltahinia
- 1valkosipulinkynsi
- 1punainen chilipalko
- 1pieni sipuli
- 3rklgrahamjauhoja
- suolaa
- juustokuminaa
- (tuoretta korianteria)
- 1/2limetin kuori ja mehu
Lisäksi
- 4täysjyväsämpylää
- jääsalaattia
- suolakurkkua
- 2avokadoa
- limetinmehua
- Violife -vegaanista savujuustoa
- ketsuppia
- sinappia
Valmistus
30 - 60 min- Paista pannulla öljyssä pilkotut valkosipuli, sipuli ja chili. Anna jäähtyä hetki.
- Yhdistä kaikki pihvien ainekset kulhossa ja soseuta. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi.
- Laita lautaselle grahamjauhoa ja paina pallot jauhoihin littanaksi pihviksi. Jauhota myös toinen puoli. Paista runsaassa öljyssä pannulla.
- Halkaise sämpylät ja paahda niitä pannulla.
- Laita pohjalle ensin ketsuppia ja sinappia. Sitten salaattia ja suolakurkkua.
- Halkaise avokado ja ota kivi pois. Kaavi lusikalla hedelmäliha pois kuoresta. Mausta avokado suolalla ja limetinmehulla ja laita burgeriin. Lisää kuuma falafelpihvi ja laita sen päälle savujuustosiivut. Laita sämpylän kansiin vegaanista majoneesia ja aseta burgerin päälle.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvä maku, muttei tosiaan pysynyt kasassa...
Ei pysy pihvit kasassa näillä aineilla
Grahamjauhojen tilalla pitäisi varmaan olla GRAMjauhoja, jotka tunnetaan myös nimellä kikhernejauho. Niillä pihvitkin pysyvät kasassa.
Hei yo, tässä reseptissä on käytetty grahamjauhoja. Voit toki kokeilla käyttää gramjauhoja.
Ei pysy pihvit kasassa :-(
Pete, harmillista kuulla etteivät pihvit ole pysyneet kasassa. Välitämme palautteen eteenpäin.