FalafelburgeriReseptin teki kumppani

Falafelburgeri

Maistuva falafelburger sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Resepti: Kaks Kokkii

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Falafelpihvit

    • 1tltahinia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1punainen chilipalko
    • 1pieni sipuli
    • 3rklgrahamjauhoja
    • suolaa
    • juustokuminaa
    • (tuoretta korianteria)
    • 1/2limetin kuori ja mehu

Lisäksi

    • 4täysjyväsämpylää
    • jääsalaattia
    • suolakurkkua
    • 2avokadoa
    • limetinmehua
    • Violife -vegaanista savujuustoa
    • ketsuppia
    • sinappia
    • vegaanista majoneesia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paista pannulla öljyssä pilkotut valkosipuli, sipuli ja chili. Anna jäähtyä hetki.
  2. Yhdistä kaikki pihvien ainekset kulhossa ja soseuta. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi.
  3. Laita lautaselle grahamjauhoa ja paina pallot jauhoihin littanaksi pihviksi. Jauhota myös toinen puoli. Paista runsaassa öljyssä pannulla.
  4. Halkaise sämpylät ja paahda niitä pannulla.
  5. Laita pohjalle ensin ketsuppia ja sinappia. Sitten salaattia ja suolakurkkua.
  6. Halkaise avokado ja ota kivi pois. Kaavi lusikalla hedelmäliha pois kuoresta. Mausta avokado suolalla ja limetinmehulla ja laita burgeriin. Lisää kuuma falafelpihvi ja laita sen päälle savujuustosiivut. Laita sämpylän kansiin vegaanista majoneesia ja aseta burgerin päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • yo14.8.2017

    Grahamjauhojen tilalla pitäisi varmaan olla GRAMjauhoja, jotka tunnetaan myös nimellä kikhernejauho. Niillä pihvitkin pysyvät kasassa.

  • K-Kuluttajapalvelu14.8.2017

    Hei yo, tässä reseptissä on käytetty grahamjauhoja. Voit toki kokeilla käyttää gramjauhoja.

  • Pete5.6.2017

    Ei pysy pihvit kasassa :-(

  • K-Kuluttajapalvelu5.6.2017

    Pete, harmillista kuulla etteivät pihvit ole pysyneet kasassa. Välitämme palautteen eteenpäin.