Paahdetut kikherneet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdetut kikherneet

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Paahdetut kikherneet sopivat naposteltavaksi. Kokeile myös salaatteihin ja keittojen pinnalle.
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
cayennepippuria
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 131 kJ / 269 kcal
Rasva
15,1 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
18,5 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
10,3 g
Suola
1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja cayennepippuri.

Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Tarjoa jäähtyneet kikherneet naposteltavana suolapähkinöiden tapaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (131 arviota)

  • salaattiin, keiton päälle ja sellaisenaan
    3 kuukautta sitten
    Resepti toimii loistavasti airfryerissä. 200 astetta 15 min. ->ihania rapeita kikherneitä ja helppo siivota
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Huono ohje, ikävää kuulla että kikherneet ovat aiheuttaneet sotkua. Tarkistamme ohjeen, kiitos palautteestasi!
  • Huono ohje
    1 vuosi sitten
    Minkä takia ohjeessa ei voida mainita että KUIVAA kikherneet HYVIN ennen paistamista sillä mitä kuivempia herneet ovat sen vähemmän ne poksahtelevat! Ei voi olettaa että jokainen kokkaaja lukee ensin 10 kommenttia ennen kokkaamista. Reseptin kirjoittaja, tervetuloa uuninpesuhommiin!
  • Uunia käyttänyt
    1 vuosi sitten
    Syvemmälle uunivuoalle tuotteet ja sitten matalampi päälle, ei nimittäin tarvitse uuninpesua.
  • punajuuri
    2 vuotta sitten
    Kikherneiden kuivaaminen pyyhkeen tai talouspaperin välissä pyöritellen auttaa tuohon poksumiseen! Vähän työlästä, mutta tuolla keinolla pystyy pitämään uunissa niin kauan että tulee oikeasti rapeita!
  • Hannu
    2 vuotta sitten
    Kannattaa testata eri tuotemerkin kikherneillä. Pirkat poksuu, jotkut muut ei. Myös paistoaikaa säätämällä (esim. 30min sijaan vain vartti) saattaa välttyä uuniputsaukselta. Tää on yksi omia ehdottomia lempikasvislisukkeita!
  • Kamreeri
    3 vuotta sitten
    Minulla kävi aivan samoin. Kuului uunista paukkunaa, kun herneet poksuivat auki kuin popcornit. Nyt uunin siivous. Jossain on vielä testattavaa. Maussa ei vikaa, hyviä kyllä, mutta siitä tulee työlästä uunin siivouksen kera.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kamreeri, kikherneitä kannattaa tosiaan tarkkailla paiston aikana. Reseptissä mainittu paistoaika ja -lämpötila ovat aina ohjeellisia, sillät uunit ovat erilaisia. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
  • HannaK.
    4 vuotta sitten
    Uuni meni pesuun tämän jälkeen. Olisi pitänyt suojata pelti esim. Toisella leivinpaperilla ennen paistoa. Mutta maku erittäin hyvä sotkusta huolimatta.
  • Milli
    4 vuotta sitten
    Minullakin kikherneet poksuivat ja uuni on nyt pakko pestä. Tämä ei edes tapahtunut paahtamisen lopuksi vaan 10 minuutin kohdalla. Harmittaa!
  • Johanna1234
    5 vuotta sitten
    Mulle kävi myös niin, että pirkan kikherneet poksuivat ja hyppivät ylös alas uunissa. Jossain blogissa oli että oli onnistunut jollain muulla merkillä.
  • Tunari
    5 vuotta sitten
    Kikherneet alkoivat poksua uunissa kuin popkorni, ja uuni oli paahtamisen jälkeen kuin pommin jäljiltä. Eikä tullut rapeitakaan. Missähän oli vika, onko muille käynyt näin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tunari, ikävää, että paahtamisessa on ollut haasteita. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Uuneissa on eroja, joten kikherneitä kannattaa tarkkailla paahtamisen loppuvaiheessa.