Paahdetut kikherneet
Paahdetut kikherneet sopivat naposteltavaksi. Kokeile myös salaatteihin ja keittojen pinnalle. Tämä resepti n. 0,30€/annos*.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 50 kcal / annos (35g)
Ainekset
4 annosta
- 1prk(380/230 g)Pirkka kikherneitä
- 1rklöljyä
- 1tljuustokuminaa
- 1/4tlcayennepippuria
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja cayennepippuri.
- Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Tarjoa jäähtyneet kikherneet naposteltavana suolapähkinöiden tapaan.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 35g100 g
- 50 kcal209 kJ
- Proteiinia 1,63 g
- Hiilihydraatteja4,91 g
- Rasvaa2,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Minulla kävi aivan samoin. Kuului uunista paukkunaa, kun herneet poksuivat auki kuin popcornit. Nyt uunin siivous. Jossain on vielä testattavaa. Maussa ei vikaa, hyviä kyllä, mutta siitä tulee työlästä uunin siivouksen kera.
Kamreeri, kikherneitä kannattaa tosiaan tarkkailla paiston aikana. Reseptissä mainittu paistoaika ja -lämpötila ovat aina ohjeellisia, sillät uunit ovat erilaisia. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
Uuni meni pesuun tämän jälkeen. Olisi pitänyt suojata pelti esim. Toisella leivinpaperilla ennen paistoa. Mutta maku erittäin hyvä sotkusta huolimatta.
Minullakin kikherneet poksuivat ja uuni on nyt pakko pestä. Tämä ei edes tapahtunut paahtamisen lopuksi vaan 10 minuutin kohdalla. Harmittaa!
Mulle kävi myös niin, että pirkan kikherneet poksuivat ja hyppivät ylös alas uunissa. Jossain blogissa oli että oli onnistunut jollain muulla merkillä.
Kikherneet alkoivat poksua uunissa kuin popkorni, ja uuni oli paahtamisen jälkeen kuin pommin jäljiltä. Eikä tullut rapeitakaan. Missähän oli vika, onko muille käynyt näin?
Tunari, ikävää, että paahtamisessa on ollut haasteita. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Uuneissa on eroja, joten kikherneitä kannattaa tarkkailla paahtamisen loppuvaiheessa.