Paahdetut kikherneet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetut kikherneet sopivat naposteltavaksi. Kokeile myös salaatteihin ja keittojen pinnalle.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | cayennepippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 131 kJ / 269 kcal |
Rasva | 15,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 18,5 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 10,3 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja cayennepippuri.
Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Tarjoa jäähtyneet kikherneet naposteltavana suolapähkinöiden tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −38 %Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Pirkka juustokumina 23g jauhettuHinta 1,09/kpl47,39/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Bonduelle Kikherneet 310g/265gHinta 2,39/kpl9,02/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka Luomu kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu juustokumina 27gHinta 2,55/kpl94,44/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(107 arviota)
- alle 15 min3,0(24 arviota)
- alle 15 min3,8(276 arviota)
- alle 15 min3,1(28 arviota)
- 30 - 60 min4,3(361 arviota)
- alle 15 min4,1(74 arviota)
- alle 15 min4,6(59 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (137 arviota)
- Viljo1 kuukausi sittenMaistui hernekeitolle ilman lientä.
- Vilina20002 kuukautta sittenJäin koukkuun. Meillä riittää 25min juu airfryer sotkeentuu mutta elämä on
- Minnis2 kuukautta sitten30 min ja 200 astetta uunissa: tuli aivan kuivia koppuroita.
- salaattiin, keiton päälle ja sellaisenaan1 vuosi sittenResepti toimii loistavasti airfryerissä. 200 astetta 15 min. ->ihania rapeita kikherneitä ja helppo siivota
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHuono ohje, ikävää kuulla että kikherneet ovat aiheuttaneet sotkua. Tarkistamme ohjeen, kiitos palautteestasi!
- Huono ohje1 vuosi sittenMinkä takia ohjeessa ei voida mainita että KUIVAA kikherneet HYVIN ennen paistamista sillä mitä kuivempia herneet ovat sen vähemmän ne poksahtelevat! Ei voi olettaa että jokainen kokkaaja lukee ensin 10 kommenttia ennen kokkaamista. Reseptin kirjoittaja, tervetuloa uuninpesuhommiin!
- Uunia käyttänyt2 vuotta sittenSyvemmälle uunivuoalle tuotteet ja sitten matalampi päälle, ei nimittäin tarvitse uuninpesua.
- punajuuri2 vuotta sittenKikherneiden kuivaaminen pyyhkeen tai talouspaperin välissä pyöritellen auttaa tuohon poksumiseen! Vähän työlästä, mutta tuolla keinolla pystyy pitämään uunissa niin kauan että tulee oikeasti rapeita!
- Hannu3 vuotta sittenKannattaa testata eri tuotemerkin kikherneillä. Pirkat poksuu, jotkut muut ei. Myös paistoaikaa säätämällä (esim. 30min sijaan vain vartti) saattaa välttyä uuniputsaukselta. Tää on yksi omia ehdottomia lempikasvislisukkeita!
- Kamreeri4 vuotta sittenMinulla kävi aivan samoin. Kuului uunista paukkunaa, kun herneet poksuivat auki kuin popcornit. Nyt uunin siivous. Jossain on vielä testattavaa. Maussa ei vikaa, hyviä kyllä, mutta siitä tulee työlästä uunin siivouksen kera.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKamreeri, kikherneitä kannattaa tosiaan tarkkailla paiston aikana. Reseptissä mainittu paistoaika ja -lämpötila ovat aina ohjeellisia, sillät uunit ovat erilaisia. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
- HannaK.4 vuotta sittenUuni meni pesuun tämän jälkeen. Olisi pitänyt suojata pelti esim. Toisella leivinpaperilla ennen paistoa. Mutta maku erittäin hyvä sotkusta huolimatta.
- Milli5 vuotta sittenMinullakin kikherneet poksuivat ja uuni on nyt pakko pestä. Tämä ei edes tapahtunut paahtamisen lopuksi vaan 10 minuutin kohdalla. Harmittaa!
- Johanna12346 vuotta sittenMulle kävi myös niin, että pirkan kikherneet poksuivat ja hyppivät ylös alas uunissa. Jossain blogissa oli että oli onnistunut jollain muulla merkillä.
- Tunari6 vuotta sittenKikherneet alkoivat poksua uunissa kuin popkorni, ja uuni oli paahtamisen jälkeen kuin pommin jäljiltä. Eikä tullut rapeitakaan. Missähän oli vika, onko muille käynyt näin?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTunari, ikävää, että paahtamisessa on ollut haasteita. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Uuneissa on eroja, joten kikherneitä kannattaa tarkkailla paahtamisen loppuvaiheessa.