Paahdetut kikherneet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetut kikherneet sopivat naposteltavaksi. Kokeile myös salaatteihin ja keittojen pinnalle.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | cayennepippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja cayennepippuri.
Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Tarjoa jäähtyneet kikherneet naposteltavana suolapähkinöiden tapaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,1(20 arviota)
- 30 - 60 min4,3(300 arviota)
- 30 - 60 min4,3(77 arviota)
- alle 15 min3,9(29 arviota)
- alle 15 min4,1(63 arviota)
- alle 15 min3,8(241 arviota)
- alle 15 min4,6(56 arviota)
- alle 15 min4,7(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (109 arviota)
- Uunia käyttänyt6 kuukautta sittenSyvemmälle uunivuoalle tuotteet ja sitten matalampi päälle, ei nimittäin tarvitse uuninpesua.
- punajuuri1 vuosi sittenKikherneiden kuivaaminen pyyhkeen tai talouspaperin välissä pyöritellen auttaa tuohon poksumiseen! Vähän työlästä, mutta tuolla keinolla pystyy pitämään uunissa niin kauan että tulee oikeasti rapeita!
- Hannu1 vuosi sittenKannattaa testata eri tuotemerkin kikherneillä. Pirkat poksuu, jotkut muut ei. Myös paistoaikaa säätämällä (esim. 30min sijaan vain vartti) saattaa välttyä uuniputsaukselta. Tää on yksi omia ehdottomia lempikasvislisukkeita!
- Kamreeri2 vuotta sittenMinulla kävi aivan samoin. Kuului uunista paukkunaa, kun herneet poksuivat auki kuin popcornit. Nyt uunin siivous. Jossain on vielä testattavaa. Maussa ei vikaa, hyviä kyllä, mutta siitä tulee työlästä uunin siivouksen kera.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKamreeri, kikherneitä kannattaa tosiaan tarkkailla paiston aikana. Reseptissä mainittu paistoaika ja -lämpötila ovat aina ohjeellisia, sillät uunit ovat erilaisia. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
- HannaK.2 vuotta sittenUuni meni pesuun tämän jälkeen. Olisi pitänyt suojata pelti esim. Toisella leivinpaperilla ennen paistoa. Mutta maku erittäin hyvä sotkusta huolimatta.
- Milli3 vuotta sittenMinullakin kikherneet poksuivat ja uuni on nyt pakko pestä. Tämä ei edes tapahtunut paahtamisen lopuksi vaan 10 minuutin kohdalla. Harmittaa!
- Johanna12344 vuotta sittenMulle kävi myös niin, että pirkan kikherneet poksuivat ja hyppivät ylös alas uunissa. Jossain blogissa oli että oli onnistunut jollain muulla merkillä.
- Tunari4 vuotta sittenKikherneet alkoivat poksua uunissa kuin popkorni, ja uuni oli paahtamisen jälkeen kuin pommin jäljiltä. Eikä tullut rapeitakaan. Missähän oli vika, onko muille käynyt näin?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTunari, ikävää, että paahtamisessa on ollut haasteita. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Uuneissa on eroja, joten kikherneitä kannattaa tarkkailla paahtamisen loppuvaiheessa.