Porkkanahummus
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Mieto porkkanahummus saa porkkanasta hieman oranssin värin. Hummus maistuu leivän päällä levitteenä tai esimerkiksi mezepöydässä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
- 2–3 (n. 300 g) porkkanaa
- 1 tlk (380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl limetinmehua
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1/4 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia624 kJ / 149 kcal
- Rasva7,9 g
- josta tyydyttynyttä0,8 g
- Hiilihydraatit10,9 g
- josta sokereita4,5 g
- Proteiini5,1 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapaloja pienessä vesitilkassa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Valuta kikherneet. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.
- Soseuta kikherneet ja porkkanat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoa porkkanahummus dippinä tai levitteenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,1(28 arviota)
- alle 15 min4,1(75 arviota)
- alle 15 min3,8(281 arviota)
- alle 15 min4,6(48 arviota)
- alle 15 min4,3(13 arviota)
- alle 30 min4,0(43 arviota)
- alle 15 min3,1(25 arviota)
- alle 15 min3,9(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (38 arviota)
- Ruoan monimuotoisuuden rakastaja Porist1 kuukausi sittenIhanaa, että meillä kokeilevilla kotikokeilla on tällainen kanava, missä voi hakea reseptejä ainesosilla :) Itselläni oli porkkanpussin pohjalla muutama porkkana ja tässäpä oiva resepti niiden käyttöön. Kieahautin porkkanat kera kanaliemikuution. Blendasin kikherneiden, chilin ja hunajan kanssa (kiitos toinen kommentoija vinkistä) ja notkistin sekä keitinliemellä, että puolella purkkia kermaviiliä mikä jääkaappiin jäi eiliseltä. Tämä hummus oli sitä sun tätä mitä kaapista löytyy ja ehkä ei voi kutsua ”alkuperäiseksi” hummukseksi - mutta reseptit kaiketi elävät ihmisten myötä - joten tämä omani on nimeltään tuunattu hummus. Söin osan heti dippinä paahdetun leivän kanssa ja loput laitan evässalaattien kylkeen porkkanaiseksi täyteläiseksi ”hummus”mauksi
- Mitä puutarhasta ja kaapista löytyy1 vuosi sittenPerushummustahan maistuu vaikka minkä kanssa. Monikäyttöiseksi se muuttuu koska sen voi maustaa vaikka millä pöytään sopivaksi, jopa sinappijauheella. Taatusti vegaaninen ja terveellinen lisä kinkulle. Kesällä tuoreita yrttejä kasvimaalta. Hummus on aivan parasta
- Luova kotikokki1 vuosi sittenLilly, eivät ruoat aitouttaan menetä, vaikka niitä varioi. Vaihtelu virkistää. Viime jouluna tein punajuurihummusta, ja olipa hyvää. Tänä vuonna voisin kokeilla porkkanavariaatiota. Koska seesaminsiemeniä on viime aikoina useastikin vedetty takaisin torjunta-ainejäämien takia, korvasin taannoin tahinin kokeeksi maapähkinävoilla perinteistä hummusta tehdessäni. Epäortodoksista tietty, mutta mahdottoman hyvää! 😋 Tänä jouluna kokeilen maapähkinävoita myös punajuuri- ja porkkanahummuksiin. Ja kyllä, kutsun niitä yhä hummuksiksi, sillä hummushan tarkoittaa vain kikhernettä, joka yhä on tahnojeni pääraaka-aine. 👩🍳
- Kokkaillen4 vuotta sittenLisäsin hieman chiliä ja hunajaa, samoin persiljasilppua. Hyvin toimi.
- Lilly8 vuotta sittenHummus on kikiherneistä ja tahinista tehty juttu. Ei tarvita mitään porkkana- ja punajuurisovellutuksia. Antakaa aidon ruuan olla aitoa. Kiitos.