Hyppää sisältöön
PorkkanahummusTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanahummus

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mieto porkkanahummus saa porkkanasta hieman oranssin värin. Hummus maistuu leivän päällä levitteenä tai esimerkiksi mezepöydässä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    624 kJ / 149 kcal
  • Rasva
    7,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,8 g
  • Hiilihydraatit
    10,9 g
  • josta sokereita
    4,5 g
  • Proteiini
    5,1 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapaloja pienessä vesitilkassa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  2. Valuta kikherneet. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.
  3. Soseuta kikherneet ja porkkanat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoa porkkanahummus dippinä tai levitteenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (38 arviota)

  • Ruoan monimuotoisuuden rakastaja Porist
    1 kuukausi sitten
    Ihanaa, että meillä kokeilevilla kotikokeilla on tällainen kanava, missä voi hakea reseptejä ainesosilla :) Itselläni oli porkkanpussin pohjalla muutama porkkana ja tässäpä oiva resepti niiden käyttöön. Kieahautin porkkanat kera kanaliemikuution. Blendasin kikherneiden, chilin ja hunajan kanssa (kiitos toinen kommentoija vinkistä) ja notkistin sekä keitinliemellä, että puolella purkkia kermaviiliä mikä jääkaappiin jäi eiliseltä. Tämä hummus oli sitä sun tätä mitä kaapista löytyy ja ehkä ei voi kutsua ”alkuperäiseksi” hummukseksi - mutta reseptit kaiketi elävät ihmisten myötä - joten tämä omani on nimeltään tuunattu hummus. Söin osan heti dippinä paahdetun leivän kanssa ja loput laitan evässalaattien kylkeen porkkanaiseksi täyteläiseksi ”hummus”mauksi
  • Mitä puutarhasta ja kaapista löytyy
    1 vuosi sitten
    Perushummustahan maistuu vaikka minkä kanssa. Monikäyttöiseksi se muuttuu koska sen voi maustaa vaikka millä pöytään sopivaksi, jopa sinappijauheella. Taatusti vegaaninen ja terveellinen lisä kinkulle. Kesällä tuoreita yrttejä kasvimaalta. Hummus on aivan parasta
  • Luova kotikokki
    1 vuosi sitten
    Lilly, eivät ruoat aitouttaan menetä, vaikka niitä varioi. Vaihtelu virkistää. Viime jouluna tein punajuurihummusta, ja olipa hyvää. Tänä vuonna voisin kokeilla porkkanavariaatiota. Koska seesaminsiemeniä on viime aikoina useastikin vedetty takaisin torjunta-ainejäämien takia, korvasin taannoin tahinin kokeeksi maapähkinävoilla perinteistä hummusta tehdessäni. Epäortodoksista tietty, mutta mahdottoman hyvää! 😋 Tänä jouluna kokeilen maapähkinävoita myös punajuuri- ja porkkanahummuksiin. Ja kyllä, kutsun niitä yhä hummuksiksi, sillä hummushan tarkoittaa vain kikhernettä, joka yhä on tahnojeni pääraaka-aine. 👩‍🍳
  • Kokkaillen
    4 vuotta sitten
    Lisäsin hieman chiliä ja hunajaa, samoin persiljasilppua. Hyvin toimi.
  • Lilly
    8 vuotta sitten
    Hummus on kikiherneistä ja tahinista tehty juttu. Ei tarvita mitään porkkana- ja punajuurisovellutuksia. Antakaa aidon ruuan olla aitoa. Kiitos.