• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanahummus

Mieto porkkanahummus saa porkkanasta hieman oranssin värin. Hummus maistuu leivän päällä levitteenä tai esimerkiksi mezepöydässä. Tämä resepti n. 0,15€/annos*.
Porkkanahummus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta
    • 2-3(n. 300 g)porkkanaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rkllimetinmehua
    • 1rklöljyä
    • 1rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
    • 1/4tljuustokuminaa eli jeeraa
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapaloja pienessä vesitilkassa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  2. Valuta kikherneet. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.
  3. Soseuta kikherneet ja porkkanat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoa porkkanahummus dippinä tai levitteenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 43,8 kcal183 kJ
  • Proteiinia1,35 g
  • Hiilihydraatteja4,01 g
  • Rasvaa2,44 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • Lilly20.11.2016

    Hummus on kikiherneistä ja tahinista tehty juttu. Ei tarvita mitään porkkana- ja punajuurisovellutuksia. Antakaa aidon ruuan olla aitoa. Kiitos.