Arkiston aarre
Kinuskinen pähkinä-taatelikakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kinuskinen pähkinä-taatelikakku täytetään omenasoseella. Herkullinen ja näyttävä kakku saa päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä.
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 150 g Pirkka leivontamargariinia
- 200 g Pirkka Luomu Reilun kaupan tummaa suklaata (55 %)
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 tlk (360 g) Pirkka omenasosetta
Kuorrutus
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 dl fariinisokeria
Koristeeksi
- 1/2 ps (à 200 g) Pirkka pehmeitä taateleita
- 1 ps (120 g) Pirkka pekaanipähkinöitä
Ravintosisältö
- Energia1 436 kJ / 340 kcal
- Rasva19,9 g
- josta tyydyttynyttä8,3 g
- Hiilihydraatit35,4 g
- josta sokereita27,8 g
- Proteiini4,3 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n. 25 cm). Sulata rasva ja jäähdytä. Sulata suklaa vesihauteessa.(Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vettä.)
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva ja sulatettu suklaa muna-sokerivaahtoon vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia.
- Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan. Levitä kakkupohjalle noin 1 1/2 dl omenasosetta. Täytä toinen väli samoin. Levitä loput omenasoseesta kakun päälle.
- Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes pieni tippa kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja levitä se tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
- Leikkaa taatelit saksilla pieneksi paloiksi. Säästä 12 kokonaista pähkinää koristelua varten ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Ripottele taatelit ja pähkinärouhe kakun päälle. Asettele kokonaiset pähkinät kakun reunalle tasaisin välein koristeeksi. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli. Kakku säilyy viileässä useita päiviä ja mehevöityy säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −31 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (29,20/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −16 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,5(28 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(27 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min4,5(119 arviota)
- yli 60 min4,1(108 arviota)
- yli 60 min4,0(171 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(69 arviota)
- yli 60 min4,5(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (19 arviota)
- Metlii1 vuosi sittenMuutama päivä jääkaapissa ja sen jälkeen tarjolle. Maku paranee säilytyksessä. Ihanan kostea kakku. Vieraatkin kehui
- Velli7 vuotta sittenTehtiin perheen kanssa tämä kakku, ja vaikka paperilla kaikki kuulostaa mahtavalta - kuka nyt ei rakastaisi kinuskia, omenoita, suklaata, taateleita ja suussa rouskuvaa pähkinää... Lopputuloksen kanssa olimme väjän niin ja näin. Suklaa oli tässä mielestämme liikaa ja teki hapanimelän omenasoseen ja kinuski-pähkinä kuorrutteen kokonaisuuden tunkkaiseksi, liian tuhdiksi. Ei jatkoon.