Kinuskinen pähkinä-taatelikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskinen pähkinä-taatelikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kinuskinen pähkinä-taatelikakku täytetään omenasoseella. Herkullinen ja näyttävä kakku saa päälleen kinuskikuorrutuksen, taateleita ja pähkinöitä.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    150 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    200 g
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    1 tlk (360 g)
     
    tai

    Kuorrutus

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai

    Koristeeksi

    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    1 ps (120 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 436 kJ / 340 kcal
    Rasva
    19,9 g
    josta tyydyttynyttä
    8,3 g
    Hiilihydraatit
    35,4 g
    josta sokereita
    27,8 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n. 25 cm). Sulata rasva ja jäähdytä. Sulata suklaa vesihauteessa.(Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vettä.)

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva ja sulatettu suklaa muna-sokerivaahtoon vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia.

    Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan. Levitä kakkupohjalle noin 1 1/2 dl omenasosetta. Täytä toinen väli samoin. Levitä loput omenasoseesta kakun päälle.

    Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 minuuttia, kunnes pieni tippa kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja levitä se tasaisesti kakun päälle ja reunoille.

    Leikkaa taatelit saksilla pieneksi paloiksi. Säästä 12 kokonaista pähkinää koristelua varten ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Ripottele taatelit ja pähkinärouhe kakun päälle. Asettele kokonaiset pähkinät kakun reunalle tasaisin välein koristeeksi. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli. Kakku säilyy viileässä useita päiviä ja mehevöityy säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 55% 80g
      Hinta 1,99/kpl
      24,88/kg
    • Pirkka omenasose 360g
      Hinta 0,99/kpl
      2,75/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Pirkka pekaanipähkinä 125g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      20,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (25,20/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (19 arviota)

    • Metlii
      4 kuukautta sitten
      Muutama päivä jääkaapissa ja sen jälkeen tarjolle. Maku paranee säilytyksessä. Ihanan kostea kakku. Vieraatkin kehui
    • Velli
      6 vuotta sitten
      Tehtiin perheen kanssa tämä kakku, ja vaikka paperilla kaikki kuulostaa mahtavalta - kuka nyt ei rakastaisi kinuskia, omenoita, suklaata, taateleita ja suussa rouskuvaa pähkinää... Lopputuloksen kanssa olimme väjän niin ja näin. Suklaa oli tässä mielestämme liikaa ja teki hapanimelän omenasoseen ja kinuski-pähkinä kuorrutteen kokonaisuuden tunkkaiseksi, liian tuhdiksi. Ei jatkoon.