Venäläinen lohikeitto
Venäläisessä lohikeitossa maistuvat muun muassa herkkusienet, maustekurkku ja kaprikset. Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.
5 annosta30 - 60 min203 kcal / annos (380g)
Ainekset
5 annosta
- 1lvettä
- 1tlsuolaa
- 10maustepippuria
- 1-2laakerinlehteä
- 1iso (150 g)sipuli
- 1ps(250 g)Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
- 1/2rs(à 200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä
- 1rklvoita tai öljyä
- 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
- 1rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 2rklPirkka kapriksia
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet, hienonnettu sipuli ja kasvissuikaleet kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia.
- Viipaloi tai paloittele puhdistetut herkkusienet. Ruskista sienet rasvassa. Lisää sienet ja kalasuikaleet kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia.
- Mausta tomaattipyreellä, sitruunanmehulla ja pippurilla. Viimeistele keitto suikaloiduilla kurkkuviipaleilla, tillillä ja kapriksilla. Tarjoa lohikeitto paahdetun ruisleivän ja juuston kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2012. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 380g100 g
- 203 kcal851 kJ
- Proteiinia 12,1 g
- Hiilihydraatteja7,41 g
- Rasvaa13,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tama ei vasta uhtaan vjenalaista lohikeittoa