• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Fenkolicoleslaw

Fenkoli tuo hauskaa uutta vivahdetta amerikkalaiseen coleslaw -kaalisalaattiin. Majoneesi korvataan tällä kertaa raikkaalla kermaviilillä.Tämäkin laktoositon resepti vain noin 1,15 €/annos*.
Fenkolicoleslaw
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 105 kcal / annos (175g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(200 g)fenkoli
    • 200gkaalia
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 1 1/2rklPirkka sinappia
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kaalista ja fenkolista kannat pois, poista tarvittaessa uloin osa kuorta. Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, etikka, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
  3. Tarjoa coleslaw esimerkiksi grillatun possun lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 105 kcal436 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2