• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juuressalaatti

Juuressalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 155 kcal / annos (245g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori pestyt juurekset. Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi (1,5 x 1,5 cm). Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Levitä juureskuutiot ja valkosipuli pellille leivinpaperin päälle. Valuta kasviksille öljyä ja lisää ripaus suolaa.
  3. Paista juureksia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä. Jäähdytä kasvikset haaleaksi.
  4. Hienonna maustekurkkuviipaleet ja kuorittu punasipuli. Kuutioi omenat (kuori halutessasi).
  5. Pane salaattiainekset kulhoon. Säästä puolet ruohosipulista koristeluun.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita nostellen salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle ruohosipulia.
  7. Anna juuressalaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa paistettuja bratwursteja.

Ravintosisältö perannos 245g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille