Juuressalaatti
Valmista perunasalaatti juuresversiona, lisäämällä salaattiin porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Tarjoa juuressalaatin kanssa bratwursteja.
6 annostayli 60 min155 kcal / annos (245g)
Ainekset
6 annosta
- 2-3(300 g)porkkanaa
- 2(300 g)palsternakkaa
- 4(300 g)perunaa
- 100gjuuriselleriä
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2tlsuolaa
- 2-3(n. 400 g)omenaa
- 1pieni (70 g)punasipuli
- 1ruukku(1 dl)ruohosipulia hienonnettuna
Kastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Kuori pestyt juurekset. Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi (1,5 x 1,5 cm). Hienonna valkosipulinkynsi.
- Levitä juureskuutiot ja valkosipuli pellille leivinpaperin päälle. Valuta kasviksille öljyä ja lisää ripaus suolaa.
- Paista juureksia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä. Jäähdytä kasvikset haaleaksi.
- Hienonna maustekurkkuviipaleet ja kuorittu punasipuli. Kuutioi omenat (kuori halutessasi).
- Pane salaattiainekset kulhoon. Säästä puolet ruohosipulista koristeluun.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita nostellen salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle ruohosipulia.
- Anna juuressalaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa paistettuja bratwursteja.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 245g100 g
- 155 kcal649 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi