Fenkolikeitto
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Fenkolikeitto on vaalea sosekeitto, joka saa pehmeän maun, kun se viimeistellään kuohukermalla.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
- 2 (n. 800 g) isoa fenkolia
- n. 20 cm Pirkka purjoa (vaalea osa)
- 2 rkl Pirkka voita
- 6 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- ripaus mustapippuria
- 1 dl Pirkka kuohukermaa
Ravintosisältö
- Energia294 kJ / 71 kcal
- Rasva5,6 g
- josta tyydyttynyttä3,6 g
- Hiilihydraatit2,9 g
- josta sokereita2,1 g
- Proteiini1,1 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Lohko fenkolit neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Kuullota fenkolia rasvassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisfondi. Mausta pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Kuohkeuta valmis keitto sauvasekoittimella. Tarjoa keitto tuoreen leivän kanssa. (Koristele fenkolin kukinnoilla.)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(34 arviota)
- yli 60 min4,1(218 arviota)
- 30 - 60 min3,2(25 arviota)
- alle 30 min3,7(65 arviota)
- alle 30 min4,3(107 arviota)
- yli 60 min3,9(289 arviota)
- alle 30 min3,9(35 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (118 arviota)
- Tyytyväinen äiti9 kuukautta sittenEnsimmäinen kerta ikinä, kun kokeilin fenkolia ja jopa lapset tykkäsivät keitosta! Menee meillä jatkoon!
- Mummo 83v.10 kuukautta sittenFenkoli keitto aivan ihanaa
- Sapira2 vuotta sittenHuippu hyvää tuli! Me ei lisätty mitään, paitsi 2 palaa Philadelphiaa, aina juustoa 😉, mutta oli todella hyvää. Tehdään uudestaankin.
- Laila7 vuotta sittenOikein maukas keitto! Lisäsin vielä tilkan limemehua ja hyppysellisen sokeria, korianteria, minttua ja siemeniä ja annoksen päälle omenaa pilkottuna. Siemenistä tuli estetiikkaa keittoon ja omenasta pieni makuaisti.