• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Fenkolikeitto

Fenkolikeitto on vaalea sosekeitto, joka saa pehmeän maun, kun se viimeistellään kuohukermalla.
Fenkolikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 200 kcal / annos (360g)

Ainekset

3 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Lohko fenkolit neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
  2. Kuullota fenkolia rasvassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisfondi. Mausta pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Kuohkeuta valmis keitto sauvasekoittimella. Tarjoa keitto tuoreen leivän kanssa. (Koristele fenkolin kukinnoilla.)

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 200 kcal847 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua