Fenkolikeitto
Fenkolikeitto on vaalea sosekeitto, joka saa pehmeän maun, kun se viimeistellään kuohukermalla.
3 annostaalle 30 min200 kcal / annos (360g)
Ainekset
3 annosta
- 2(n. 800 g)isoa fenkolia
- n. 20cmPirkka purjoa (vaalea osa)
- 2rklPirkka voita
- 6dlvettä
- 2rklkasvisfondia
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Lohko fenkolit neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Kuullota fenkolia rasvassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisfondi. Mausta pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Kuohkeuta valmis keitto sauvasekoittimella. Tarjoa keitto tuoreen leivän kanssa. (Koristele fenkolin kukinnoilla.)
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 360g100 g
- 200 kcal847 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oikein maukas keitto! Lisäsin vielä tilkan limemehua ja hyppysellisen sokeria, korianteria, minttua ja siemeniä ja annoksen päälle omenaa pilkottuna. Siemenistä tuli estetiikkaa keittoon ja omenasta pieni makuaisti.