Valkosipulikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Herkullinen valkosipulikeitto maistuu alkuruokana. Tarjoa keitto krutonkien kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2–3 (n.120 g) | kokonaista valkosipulia tai |
1–2 (n.150 g) | sipulia tai |
2 rkl | tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
9 dl | vettä tai |
4 rkl | kasvisfondia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 tlk (2 dl) | Pirkka kuohu- tai ruokakermaa tai |
1/2 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai | |
oliiviöljyä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Irrota valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
Leikkaa patongista pieniä (noin 1 x 1 cm) kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutiot kauniin ruskeiksi. Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(91 arviota)
- 30 - 60 min3,3(10 arviota)
- 30 - 60 min3,9(65 arviota)
- 30 - 60 min3,3(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(175 arviota)
- yli 60 min3,8(70 arviota)
- 30 - 60 min3,6(30 arviota)
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (27 arviota)
- Valkolöökimies3 vuotta sittenTäh. Lisäsin reseptiin parikymmentä valkosipulin kynttä ja yhden ison sipulin. Nyt on pakko tulla hyvä.
- Amatööri7 vuotta sittenTosi hyvää, jopa mies on innostunut valmistelutöihin eli sipuleitten kuorimiseen