• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipulikeitto

Tämäkin resepti vain n. 0,90€/annos*.
Valkosipulikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 2-3(n.120 g)kokonaista valkosipulia
    • 1-2(n.150 g)sipulia
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 9dlvettä
    • 4rklkasvisfondia
    • mustapippuria
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai ruokakermaa
    • 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Irrota valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
  3. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
  4. Leikkaa patongista pieniä (noin 1 x 1 cm) kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutiot kauniin ruskeiksi. Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2012. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 68 kcal267 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3