Valkosipulikeitto
Tämäkin resepti vain n. 0,90€/annos*.
4 annosta30 - 60 min68 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 2-3(n.120 g)kokonaista valkosipulia
- 1-2(n.150 g)sipulia
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 9dlvettä
- 4rklkasvisfondia
- ripausmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai ruokakermaa
- 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- oliiviöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Irrota valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
- Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
- Leikkaa patongista pieniä (noin 1 x 1 cm) kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutiot kauniin ruskeiksi. Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2012. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 68 kcal267 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Täh. Lisäsin reseptiin parikymmentä valkosipulin kynttä ja yhden ison sipulin. Nyt on pakko tulla hyvä.
Tosi hyvää, jopa mies on innostunut valmistelutöihin eli sipuleitten kuorimiseen