Ribollita eli italialainen kasviskeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Ribollita on alkujaan peräisin Italian Toscanasta. Keitosta on monia eri versioita, mutta siitä löytyy aina herkullisia kasviksia, leipää ja parmesaania.
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
2 (200 g) | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
3 (300 g) | porkkanaa tai |
3 (150 g) | lehtisellerin vartta tai |
1 (300 g) | iso fenkoli tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 tl | kuivattua timjamia tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 l | vettä tai |
1 1/2 rkl | kasvisfondia tai |
1 tlk (400 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
6 viipaletta (200 g) | maalaisleipää tai |
n. 40 g | parmesaania raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 343 kJ / 82 kcal |
Rasva | 2,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 10,4 g |
josta sokereita | 3,7 g |
Proteiini | 3,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Viipaloi huuhdottu ja halkaistu selleri.
Halkaise huuhdottu fenkoli pituussuunnassa, poista kova kanta, halkaise vielä puoliksi ja suikaloi fenkoli.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota kasviksia samalla sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon timjami, tomaattisose, suola ja pippuri ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
Lisää vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Kuutioi säilyketomaatit ja lisää ne liemineen kattilaan. Huutele tölkki vedellä (n. 2 dl) ja lisää vesi kattilaan.
Lisää kattilaan huuhdotut ja valutetut pavut.
Lisää joukkoon hunaja ja viinietikka ja keitä vielä 10 minuuttia.
Paloittele leipäviipaleet reiluiksi kuutioiksi. Paista uunissa leivinpaperin päällä pellillä 225 asteessa 5 minuuttia.
Lisää keittoon leivät ja parmesaaniraaste.
Vinkki! Keiton voi tarjota perinteisesti seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka timjami 9gHinta 0,65/kpl72,22/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240gHinta 0,76/kpl1,90/kg
- Plussa-etu −38 %Pirkka isot valkoiset pavut suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 1,00/kpl4,99/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Meira Timjami 13g pussi mausteHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Luomu timjami 14gHinta 1,95/kpl139,29/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,15/kpl17,50/l
- Mutti kokonaiset Datterini tomaatit 400gHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Mutti San Marzano kuoritut tomaatit D.O.P. 400gHinta 2,99/kpl7,48/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(52 arviota)
- 30 - 60 min4,1(85 arviota)
- 30 - 60 min4,2(35 arviota)
- 30 - 60 min3,7(118 arviota)
- 30 - 60 min4,0(61 arviota)
- 30 - 60 min4,2(60 arviota)
- 30 - 60 min4,0(28 arviota)
- 30 - 60 min2,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (128 arviota)
- Kasvismama1 kuukausi sittenSuosittelen kaikille. Fenkolin jätin pois ja laitan milloin mitäkin juuresta/vihannesta. Paahdetut leivät ovat meille liian vaivalloisia, mutta maistuu ilmankin.
- Elli1 kuukausi sittenIhan sairaan herkullinen! Tästä tuli meidän perheen suosikkisoppa, koska kasviksia ja papuja/linssejä voi myös vaihdella kaapin sisällön mukaan. Mies oli vähän skeptinen ensin ("Näyttää koulun minestronekeitolta!"), mutta sitten otti lisää :)<3 Tarjoan usein tätä lämpimien leipien kanssa.
- Sini1 kuukausi sittenTodella maukas keitto. Tuplasin papujen määrän ja jätin pois parmesaanileivät. Tarjosin keiton ruisleivän kanssa, jonka päällä oli paistettua tofua. Näin myös vegaaninen ja proteiinipitoinen.
- T. Onerva1 kuukausi sittenHei hyvää tuli, laitoin puolikkaan varsisellerin ja kokonaisen fenkolin. Vähän suolaa lisäsin. Kiva ja helppo tehdä. Pavut kannattaa huuhdella todella hyvin. Kiitos reseptistä❤️
- Jorgos4 kuukautta sittenHerkullista on tämä ja paranee jääkaapissa.
- Reseptitestaaja307 kuukautta sittenTodella hyvä kasviskeitto, maukas. Jatkoon!
- S.W8 kuukautta sittenOikein hyvää, ja tosiaan maku vain paranee yön yli jääkaapissa. Makeahko, sopii hyvin kesään.
- Hertta9 kuukautta sittenErittäin maukas keitto, paranee lämmitettäessä. Me jätimme tomaattipyreen pois ja laitoimme sen sijaan 2 tölkillistä luomutomaattimurskaa ja veden määrää vähensimme puoleen litraan.
- Soppatykki11 kuukautta sittenKirkkaasti jatkoon!
- Annukka1 vuosi sittenMielettömän hyvä keitto, paranee lämmitettäessä. Valkosipulia voi laittaa vähemmänkin.
- Anneli1 vuosi sittenErinomaista, ellei täydellistä. Lisäsin vähän enemmän valkosipulia.
- Markm1 vuosi sittenHyvä versio, ehkä vähän rohkeammin maustaen, tuli hyvää.
- elli1 vuosi sittenMaukasta, erinomaista!
- Juulia1 vuosi sittenErinomaista!
- Annuli4 vuotta sittenIhan paras Ribollita-resepti. Nam!
- Emme6 vuotta sittenTuo ei ole ribollita.
- Ilmo Aulis6 vuotta sittenErinomainen, raikas, makoisa keitto. Laitan tähän hiukan paprikaa terävöittämään.