• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ribollita eli italialainen kasviskeitto

Ribollita-keitto on kotoisin Italiasta Toscanan maakunnasta. Siitä on monia eri versioita, mutta yleisimmin siinä käytetään mm. papuja, leipää, kaalia, porkkanaa.
Ribollita eli italialainen kasviskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 110 kcal / annos (400g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Viipaloi selleri ja hienonna kaali. Kuutio tomaatit. (Kalttaa tomaatit halutessasi leikkaamalla tomaatteihin ristiviillot ja kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.)
  2. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit, porkkanat, lehtisellerit ja kaali. Kaada kattilaan vesi, suola ja mustapippurirouhe. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Kuutioi leipä. Kaada kattilaan tomaattimehu. Lisää joukkoon tomaatit, pavut ja mausta basilikalla (ja halutessasi ripauksella sokeria). Anna kiehua vielä 2-5 minuuttia.
  4. Jaa keiton pinnalle leipäkuutiot. Viimeistele hienonnetulla tuoreella basilikalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keiton voi tarjota perinteisesti seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 110 kcal454 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3