• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Fenkolin makuinen joululimppu

Fenkolin makuinen joululimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 235 kcal / 100 g

Ainekset

3 kpl
    • 9dlvettä
    • 2dlomenasosetta
    • 1dlsiirappia
    • 2 1/2tlsuolaa
    • 1rklfenkolinsiemeniä
    • 1/2rklkuminaa
    • 3ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 1dljuoksevaa margariinia
    • n. 2,8lhiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi ja omenasose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola sekä huhmaressa hienonnetut fenkolit ja kuminat. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää auringonkukansiemenet ja rasva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palat limpuiksi ja pistele ne. Kohota limput kahdella pellillä peitettynä. (Kohota viimeiseksi paistettava leipä viileämmässä, ettei se kohoa liikaa.)
  3. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leivät ovat hyvin säilyviä. Tarjoa esimerkiksi joulukinkun ja sinapin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 235 kcal982 kJ
  • Proteiinia7,36 g
  • Hiilihydraatteja35,8 g
  • Rasvaa6,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Juha23.12.2016

    Jaoin ohjeen seuraavaksi 4 leivälle. Ei edes vieläkään mahdu 2 leipää yhdelle pellille ja niiden kypsyminen kesti yli 30min. Kuka näitä keksii?

  • juha23.12.2016

    Ihan liikaa hiivaa. Leipä ei todellakaan kypsy 20 minuutissa. Tein 3 leipää ohjeen mukaan joista 2 yhdelle pellille ja 1 toiselle. Sen jonka laiton yksin pellille kohosi lähes koko pellin kokoiseksi. Nuo 2 samalla pellillä kohosi yli pellin. Paistoin leipiä 200 asteessa 35min ja en ole ihan varma onko vieläkään keskeltä kypsiä, selviää sitten aattona kun leikkaan auki.

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2016

    Juha, harmillista kuulla, etteivät limput ole onnistuneet toivotulla tavalla. Resepti on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Ohjessa on käytetty 60 cm:n uunin peltiä. Pienemmällä pellillä voi olla ahtaampaa. Paistaessa kannattaa muistaa, että paistoajat ovat aina ohjeellisia. Uunit ovat erilaisia, joten juuri oikean paistoajan omalle uunilleen löytää kokeilemalla. Toivottavasti limput maistuivat!