Fenkolin makuinen joululimppu
- Annosmäärä3 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Valmista fenkolin makuinen joululimppu joulupöytään tai viemisiksi. Hyvin säilyvä, makeahko leipä mehevöitetään omenasoseella ja maustetaan jouluisin maustein.
- Kananmunaton
Ainekset
3 kpl
9 dl | vettä tai |
2 dl | omenasosetta tai |
1 dl | siirappia tai |
2 1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | fenkolinsiemeniä tai |
1/2 rkl | kuminaa tai |
3 ps (à 11 g) | kuivahiivaa tai |
3 dl | tai |
1 dl | juoksevaa margariinia tai |
n. 2,8 l | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 047 kJ / 250 kcal |
Rasva | 6,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 38,3 g |
josta sokereita | 5 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna vesi ja omenasose noin 42-asteiseksi. Lisää siirappi, suola sekä huhmaressa hienonnetut fenkolit ja kuminat. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää auringonkukansiemenet ja rasva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palat limpuiksi ja pistele ne. Kohota limput kahdella pellillä peitettynä. (Kohota viimeiseksi paistettava leipä viileämmässä, ettei se kohoa liikaa.)
Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leivät ovat hyvin säilyviä. Tarjoa esimerkiksi joulukinkun ja sinapin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka omenasose 360gHinta 0,99/kpl2,75/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13gHinta 0,89/kpl68,46/kg
- Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20gHinta 0,85/kpl42,50/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka auringonkukansiemenet 180gHinta 1,49/kpl8,28/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Bonne Premium Omenasose 100% 0,5lHinta 3,09/kpl6,18/l
- Bonne Premium Luomu Omenasose 100% 0,5lHinta 3,39/kpl6,78/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Fenkoli 25g kok ps maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl34,80/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (43,60/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira Kumina 22g kok pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,68/kpl30,91/kgIlman Plussa-korttia 0,85/kpl (38,64/kg)
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Paahdetut auringonkukansiemenet 300gHinta 3,09/kpl10,30/kg
- Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomuHinta 2,79/kpl7,44/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(12 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min4,4(24 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,3(8 arviota)
- yli 60 min4,5(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 1,3 (3 arviota)
- Juha8 vuotta sittenJaoin ohjeen seuraavaksi 4 leivälle. Ei edes vieläkään mahdu 2 leipää yhdelle pellille ja niiden kypsyminen kesti yli 30min. Kuka näitä keksii?
- juha8 vuotta sittenIhan liikaa hiivaa. Leipä ei todellakaan kypsy 20 minuutissa. Tein 3 leipää ohjeen mukaan joista 2 yhdelle pellille ja 1 toiselle. Sen jonka laiton yksin pellille kohosi lähes koko pellin kokoiseksi. Nuo 2 samalla pellillä kohosi yli pellin. Paistoin leipiä 200 asteessa 35min ja en ole ihan varma onko vieläkään keskeltä kypsiä, selviää sitten aattona kun leikkaan auki.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenJuha, harmillista kuulla, etteivät limput ole onnistuneet toivotulla tavalla. Resepti on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Ohjessa on käytetty 60 cm:n uunin peltiä. Pienemmällä pellillä voi olla ahtaampaa. Paistaessa kannattaa muistaa, että paistoajat ovat aina ohjeellisia. Uunit ovat erilaisia, joten juuri oikean paistoajan omalle uunilleen löytää kokeilemalla. Toivottavasti limput maistuivat!