Viikunalimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen joululimppu saa uutta makua ja hauskan ratisevan suutuntuman viikunoista.
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
1 ps (200 g) | tai |
5 dl | tai |
2 rkl | siirappia tai |
1 tl | fenkolinsiemeniä tai |
1 tl | anista tai |
1 tl | pomeranssinkuorta tai |
2 ps (à 11 g) | tai |
2 tl | suolaa tai |
6 dl | tai |
n. 6 dl | tai |
1/2 dl | öljyä tai |
(manteleita) tai | |
Voiteluun | |
---|---|
1 rkl | siirappia tai |
1 rkl | vettä tai |
Valmistus
yli 60 min
Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon siirappi.
Hienonna fenkoli ja anis huhmaressa. Sekoita kuivahiiva ja mausteet pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos ja viikunakuutiot piimän joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat limpuiksi ja anna kohota hyvin liinan alla. Pistele limput varovasti haarukalla. Koristele halutessasi kokonaisilla manteleilla.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(33 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min4,5(26 arviota)
- yli 60 min1,3(3 arviota)
- yli 60 min3,9(47 arviota)
- yli 60 min4,2(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (13 arviota)