• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Viikunalimppu

Perinteinen joululimppu saa uutta makua ja hauskan ratisevan suutuntuman viikunoista.
Viikunalimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 250 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Voiteluun

    • 1rklsiirappia
    • 1rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
  2. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon siirappi.
  3. Hienonna fenkoli ja anis huhmaressa. Sekoita kuivahiiva ja mausteet pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos ja viikunakuutiot piimän joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
  4. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat limpuiksi ja anna kohota hyvin liinan alla. Pistele limput varovasti haarukalla. Koristele halutessasi kokonaisilla manteleilla.
  6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa ja heti uunista ottamisen jälkeen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia7,5 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille