Viikunalimppu
Perinteinen joululimppu saa uutta makua ja hauskan ratisevan suutuntuman viikunoista.
2 kplyli 60 min250 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
- 2rklsiirappia
- 1tlfenkolinsiemeniä
- 1tlanista
- 1tlpomeranssinkuorta
- 2ps(à 11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 2tlsuolaa
- n. 6dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlöljyä
- (manteleita)
Voiteluun
- 1rklsiirappia
- 1rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
- Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon siirappi.
- Hienonna fenkoli ja anis huhmaressa. Sekoita kuivahiiva ja mausteet pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos ja viikunakuutiot piimän joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
- Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat limpuiksi ja anna kohota hyvin liinan alla. Pistele limput varovasti haarukalla. Koristele halutessasi kokonaisilla manteleilla.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa ja heti uunista ottamisen jälkeen.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 7,5 g
- Hiilihydraatteja45 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi