Tillileipä
Tässä helpossa vuokaleivässä maistuu tilli! Leipä sopii erityisen hyvin rapujuhliin ja graavikalan kaveriksi.
20 viipalettayli 60 min68 kcal / annos (25g)
Ainekset
20 viipaletta
- 2dlvettä
- 1 1/2tl(noin 6 g)kuivahiivaa
- 1rklsiirappia
- 3/4tlsuolaa
- 1dltilliä hienonnettuna
- 50gvoita
- n. 5 1/2dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää siirappi, suola, hienonnettu tilli ja osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) voilla.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja leivo paksu tanko. Nosta tanko vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle hieman jauhoja. Kohota leipää leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä. Tillileipä sopii erityisesti äyriäisten ja kalan kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 25g100 g
- 68 kcal283 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi