• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tillileipä

Tillileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 viipaletta
  • yli 60 min
  • 68 kcal / annos (25g)

Ainekset

20 viipaletta
    • 2dlvettä
    • 1 1/2tl(noin 6 g)kuivahiivaa
    • 1rklsiirappia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 50gvoita
    • n. 5 1/2dlhiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää siirappi, suola, hienonnettu tilli ja osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa.
  2. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) voilla.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja leivo paksu tanko. Nosta tanko vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle hieman jauhoja. Kohota leipää leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä. Tillileipä sopii erityisesti äyriäisten ja kalan kanssa.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 68 kcal283 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille