• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenalimppu

Omenalimppu säilyy mehevänä pitkään. Se on mainio ruokalahja.
Omenalimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 255 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Siirappivesi

    • 2rklvettä
    • 1rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä omenasose, rahkajuoma ja siirappi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja huhmaressa hierretyt kuminat. Sekoita taikinaan ensin ruisjauhot ja sitten hiivaleipäjauhot vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen esimerkiksi vesialtaaseen kohoamaan.
  2. Leivo hyvin kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää limppua pellille leivinpaperin päälle. Peitä limput liinalla ja muovilla ja nosta pelti lämpimällä vedellä täytetyn vesialtaan päälle nousemaan ainakin puoleksi tunniksi, tarvittaessa pitempäänkin.
  3. Pistele kohonneet limput varovasti tikulla ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
  4. Voitele limput kuumalla siirappivedellä noin 40 minuutin paiston jälkeen ja jatka paistamista. Anna limppujen jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 255 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia7,8 g
  • Hiilihydraatteja51,8 g
  • Rasvaa1,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille