• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Julian mausteleivät

Julian mausteleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 267 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Juuritaikina

Taikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele hapankorput edellisenä iltana kuhoon. Kaada päälle haalea vesi. Anna turvota hetki. Hienonna hapankorput tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hiiva ja ruisjauhot. Pidä kulho peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa seuraavaan päivään. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos juuritaikinan joukkoon.
  2. Hienonna fenkoli ja kumina huhmaressa. Lisää taikinaan siirappi. pomeranssainkuori, fenkoli, kumina ja suola. Alusta taikinaan ruisjauhot ja vähitellen hiivaleipäjauhoja. Lisää öljy ja rusinat alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Nosta leivät pellille leivinpaperille. Viillä terävällä veitsellä leipien pintaan vinoviillot. Peitä leivät liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Voitele hyvin kohonneet leivät vedellä ja ripottele pinnalle ruisjauhoja. Paista leivät 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista vielä leipien kypsyys: kypsä leipä kumisee pohjaan naputeltaessa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 267 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia6,67 g
  • Hiilihydraatteja46,7 g
  • Rasvaa6,67 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu