Hummerikeittoa ja marinoituja rapujaReseptin takana kumppani

Hummerikeittoa ja marinoituja rapuja

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Ihanan mausteinen keitto saa makua hummerifondista ja kuorellisista katkaravuista. Tarjoa keitto raikkaan rapusalaatin kanssa. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Hummerikeitto

1 (100 g)
 
salottisipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
100 g
 
inkivääriä
tai
1/2 (150 g)
 
fenkolia
tai
1 (80 g)
 
tomaatti
tai
1/2
 
tai
1
 
sitruunaruohon varsi
tai
300 g
 
kuorellisia katkarapuja
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
valkoviiniä
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
5 dl
 
vettä
tai
4 dl
 
kuohukermaa
tai
2 rkl
 
tai
1/2 rkl
 
tomaattisosetta
tai
1 ruukku
 
tuoretta rakuunaa
tai
1/3 ruukkua
 
tuoretta timjamia
tai
2
 
kaffirlimetinlehteä
tai
2
 
tähtianista
tai
2 tl
 
limetinmehua
tai
1 tl
 
suolaa
tai
50 g
 
voita
tai

Marinoidut jokiravut

120 g
 
jokiravunpyrstöjä liemessä
tai
1/4
 
kurkkua
tai
6
 
kirsikkatomaattia
tai
1 ruukku
 
korianteria hienonnettuna
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 440 kJ / 346 kcal
Rasva
31,6 g
josta tyydyttynyttä
14,8 g
Hiilihydraatit
5,2 g
josta sokereita
3,4 g
Proteiini
8,7 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri noin kuuteen osaan. Pilko myös tomaatti, fenkoli ja chili. Riko veitsen hamarapuolella sitruunaruohon rakenne.

Kuullota kasviksia, sitruunaruohoa, katkarapuja ja tomaattipyrettä oliiviöljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja etikka ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää vesi, kerma ja fondi. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää keittoon rakuunan ja timjamin oksat, limetinlehdet ja tähtianikset. Anna hautua vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja mausta limetinmehulla ja suolalla.

Valuta jokiravut hyvin. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Puolita pestyt kirsikkatomaatit. Sekoita rapujen joukkoon kurkku, tomaatit ja korianteri. Mausta limetinmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Anna marinoitua jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Juuri ennen tarjoilua kuumenna keitto. Lisää joukkoon voi ja sekoita sauvasekoittimella kunnes voi on sulanut ja keitto kuohkeaa. Aseta lusikallinen rapusalaattia lautasen pohjalle. Kaada vaahdotettua keittoa lautaselle. Koristele lopuksi yrteillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Plussa-etu −16 %
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    7,58/l
    Ilman Plussa-korttia 2,99/kpl (9,06/l)
  • Touch of taste hummerifondi 180ml
    Hinta 3,75/kpl
    20,83/l
  • Urtekram tomaattisose 200g luomu
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Lime
    Hinta n. 0,44/kpl
    5,49/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,19/kpl
    15,95/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lk
    Hinta 4,29/kpl
    12,26/kg
  • Sitruunaruoho 50g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    31,80/kg
  • Valio Keittiön kuohukerma 0,5l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Spice Up Ryppylimetinlehti 3g
    Hinta 2,29/kpl
    763,33/kg
  • Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (53 arviota)

  • Marde
    3 vuotta sitten
    Heitetäänkö tosiaan 300g katkarapuja kompostiin ???
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Marde, keittoon voi käyttää myös pelkkiä rapujen kuoria ja päitä kokonaisten katkarapujen sijaan, jolloin hävikkiä syntyy vähemmän. Ravunpyrstöt voi hyödyntää keiton päälle tulevaan rapusalaattiin tai johonkin toiseen ruokaan. Rapusalaattiin on valittu marinoidut jokiravunpyrstöt, koska niissä on enemmän makua ja keitto tarkoitettu juhlavaksi alkuruoaksi.
  • Rakuunaton
    3 vuotta sitten
    Hei, Rakuunaa en löydä mistään tuoreena. Mitenköhän käy jos sen korvaa kuivatulla tai thai basilikalla
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Rakuunaton, ohje on testattu tuoreella rakuunalla. Voit halutessasi kokeilla lisätä myös pienen määrän thaibasilikaa. On hyvä huomioida, että thaibasilikassa maku on voimakkaampi kuin rakuunassa.
  • Peetuli
    3 vuotta sitten
    Laitetaanko ravut kuorineen? Ja soseutetaanko ne keittoon?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Peetuli, katkaravut voi lisätä sellaisenaan. Kun keitto on hautunut 20 minuuttia, se siivilöidään.