Hyppää sisältöön
Hummerikeittoa ja marinoituja rapujaReseptin takana kumppani
Video

Hummerikeittoa ja marinoituja rapuja

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Ihanan mausteinen keitto saa makua hummerifondista ja kuorellisista katkaravuista. Tarjoa keitto raikkaan rapusalaatin kanssa. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Hummerikeitto

  • 1 (100 g) salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g inkivääriä
  • 1/2 (150 g) fenkolia
  • 1 (80 g) tomaatti
  • 1/2 Pirkka mietoa punaista chiliä
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 dl vettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • 1/2 rkl tomaattisosetta
  • 1 ruukku tuoretta rakuunaa
  • 1/3 ruukkua tuoretta timjamia
  • 2 kaffirlimetinlehteä
  • 2 tähtianista
  • 2 tl limetinmehua
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita

Marinoidut jokiravut

  • 120 g jokiravunpyrstöjä liemessä
  • 1/4 kurkkua
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 440 kJ / 346 kcal
  • Rasva
    31,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    14,8 g
  • Hiilihydraatit
    5,2 g
  • josta sokereita
    3,4 g
  • Proteiini
    8,7 g
  • Suola
    1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri noin kuuteen osaan. Pilko myös tomaatti, fenkoli ja chili. Riko veitsen hamarapuolella sitruunaruohon rakenne.
  2. Kuullota kasviksia, sitruunaruohoa, katkarapuja ja tomaattipyrettä oliiviöljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja etikka ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää vesi, kerma ja fondi. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  3. Lisää keittoon rakuunan ja timjamin oksat, limetinlehdet ja tähtianikset. Anna hautua vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja mausta limetinmehulla ja suolalla.
  4. Valuta jokiravut hyvin. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Puolita pestyt kirsikkatomaatit. Sekoita rapujen joukkoon kurkku, tomaatit ja korianteri. Mausta limetinmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Anna marinoitua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  5. Juuri ennen tarjoilua kuumenna keitto. Lisää joukkoon voi ja sekoita sauvasekoittimella kunnes voi on sulanut ja keitto kuohkeaa. Aseta lusikallinen rapusalaattia lautasen pohjalle. Kaada vaahdotettua keittoa lautaselle. Koristele lopuksi yrteillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (55 arviota)

  • Marde
    4 vuotta sitten
    Heitetäänkö tosiaan 300g katkarapuja kompostiin ???
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Marde, keittoon voi käyttää myös pelkkiä rapujen kuoria ja päitä kokonaisten katkarapujen sijaan, jolloin hävikkiä syntyy vähemmän. Ravunpyrstöt voi hyödyntää keiton päälle tulevaan rapusalaattiin tai johonkin toiseen ruokaan. Rapusalaattiin on valittu marinoidut jokiravunpyrstöt, koska niissä on enemmän makua ja keitto tarkoitettu juhlavaksi alkuruoaksi.
  • Rakuunaton
    4 vuotta sitten
    Hei, Rakuunaa en löydä mistään tuoreena. Mitenköhän käy jos sen korvaa kuivatulla tai thai basilikalla
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Rakuunaton, ohje on testattu tuoreella rakuunalla. Voit halutessasi kokeilla lisätä myös pienen määrän thaibasilikaa. On hyvä huomioida, että thaibasilikassa maku on voimakkaampi kuin rakuunassa.
  • Peetuli
    4 vuotta sitten
    Laitetaanko ravut kuorineen? Ja soseutetaanko ne keittoon?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Peetuli, katkaravut voi lisätä sellaisenaan. Kun keitto on hautunut 20 minuuttia, se siivilöidään.