Video
Hummerikeittoa ja marinoituja rapuja
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ihanan mausteinen keitto saa makua hummerifondista ja kuorellisista katkaravuista. Tarjoa keitto raikkaan rapusalaatin kanssa. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Hummerikeitto
- 1 (100 g) salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g inkivääriä
- 1/2 (150 g) fenkolia
- 1 (80 g) tomaatti
- 1/2 Pirkka mietoa punaista chiliä
- 1 sitruunaruohon varsi
- 300 g kuorellisia katkarapuja
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl valkoviiniä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 5 dl vettä
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl hummerifondia
- 1/2 rkl tomaattisosetta
- 1 ruukku tuoretta rakuunaa
- 1/3 ruukkua tuoretta timjamia
- 2 kaffirlimetinlehteä
- 2 tähtianista
- 2 tl limetinmehua
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Marinoidut jokiravut
- 120 g jokiravunpyrstöjä liemessä
- 1/4 kurkkua
- 6 kirsikkatomaattia
- 1 ruukku korianteria hienonnettuna
- 1 rkl limetinmehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 440 kJ / 346 kcal
- Rasva31,6 g
- josta tyydyttynyttä14,8 g
- Hiilihydraatit5,2 g
- josta sokereita3,4 g
- Proteiini8,7 g
- Suola1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri noin kuuteen osaan. Pilko myös tomaatti, fenkoli ja chili. Riko veitsen hamarapuolella sitruunaruohon rakenne.
- Kuullota kasviksia, sitruunaruohoa, katkarapuja ja tomaattipyrettä oliiviöljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja etikka ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää vesi, kerma ja fondi. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää keittoon rakuunan ja timjamin oksat, limetinlehdet ja tähtianikset. Anna hautua vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi keitto ja mausta limetinmehulla ja suolalla.
- Valuta jokiravut hyvin. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Puolita pestyt kirsikkatomaatit. Sekoita rapujen joukkoon kurkku, tomaatit ja korianteri. Mausta limetinmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Anna marinoitua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
- Juuri ennen tarjoilua kuumenna keitto. Lisää joukkoon voi ja sekoita sauvasekoittimella kunnes voi on sulanut ja keitto kuohkeaa. Aseta lusikallinen rapusalaattia lautasen pohjalle. Kaada vaahdotettua keittoa lautaselle. Koristele lopuksi yrteillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,6(26 arviota)
- yli 60 min4,3(99 arviota)
- 30 - 60 min2,9(14 arviota)
- Videoyli 60 min2,8(43 arviota)
- alle 30 min4,4(21 arviota)
- yli 60 min2,4(7 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min
- alle 30 min4,1(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (55 arviota)
- Marde4 vuotta sittenHeitetäänkö tosiaan 300g katkarapuja kompostiin ???
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMarde, keittoon voi käyttää myös pelkkiä rapujen kuoria ja päitä kokonaisten katkarapujen sijaan, jolloin hävikkiä syntyy vähemmän. Ravunpyrstöt voi hyödyntää keiton päälle tulevaan rapusalaattiin tai johonkin toiseen ruokaan. Rapusalaattiin on valittu marinoidut jokiravunpyrstöt, koska niissä on enemmän makua ja keitto tarkoitettu juhlavaksi alkuruoaksi.
- Rakuunaton4 vuotta sittenHei, Rakuunaa en löydä mistään tuoreena. Mitenköhän käy jos sen korvaa kuivatulla tai thai basilikalla
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenRakuunaton, ohje on testattu tuoreella rakuunalla. Voit halutessasi kokeilla lisätä myös pienen määrän thaibasilikaa. On hyvä huomioida, että thaibasilikassa maku on voimakkaampi kuin rakuunassa.
- Peetuli4 vuotta sittenLaitetaanko ravut kuorineen? Ja soseutetaanko ne keittoon?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPeetuli, katkaravut voi lisätä sellaisenaan. Kun keitto on hautunut 20 minuuttia, se siivilöidään.