Sinisimpukat valkoviinissä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinisimpukat valkoviinissä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Kananmunaton
Moules marinière - simpukat merimiehen tapaan on klassinen ruoka, jossa sinisimpukat haudutetaan valkoviinissä. Kerma tuo klassiseen liemeen ihanaa täyteläisyyttä.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
tuoreita sinisimpukoita
tai
2
 
salottisipulia
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
2 rkl
 
voita
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
2 oksaa
 
tuoretta timjamia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
kuohukermaa
tai
1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
388 kJ / 93 kcal
Rasva
4,7 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
4,2 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
5,1 g
Suola
3,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Pese simpukat kevyesti juuresharjalla valuvan kylmän veden alla. Poista kaikki simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Jos kuori on vielä pesun jälkeen auki, koputtele simpukkaa veitsen lappeella tai pöytää vasten. Jos simpukka ei sulkeudu koputuksen jälkeen, heitä se pois.

Vedä tai raaputa kuoren väliin jääneet "parrat" pois pienellä vihannes- tai kuorimaveitsellä. Huuhtele simpukat tarvittaessa uudelleen.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai padassa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää valkoviini, timjaminoksat, suola ja mustapippuri.

Lisää simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla 3–5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ravistele kattilaa pari kertaa kypsymisen aikana, jotta simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kerma kuumentamisen loppuvaiheessa.

Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja tarkista maku. Tarjoa simpukoiden kanssa vaaleaa leipää tai perinteiseen belgialaiseen tapaan ranskalaisia perunoita ja majoneesidippiä.

Voit oikaista ja käyttää myös pakastettuja Pirkka Parhaat sinisimpukoita. Lisää jäiset simpukat kiehuvaan liemeen ja valmista muuten kuin tuoreet simpukat.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Torres Natureo White 0% 0,375l
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,55/kpl
    9,93/l
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    Hinta 5,99/kpl
    7,99/l
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio kuohukerma 2 dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (131 arviota)

  • Rose
    24 päivää sitten
    Nice short recipe and easy to understand even when I speak little Finnish
  • Tarja
    1 kuukausi sitten
    Hyvä resepi ja aivan mahtava video!
  • Aritel
    4 kuukautta sitten
    👌
  • Kokeilunhaluinenkokki
    9 kuukautta sitten
    Mitä viiniä suosittelette reseptiin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    Kokeilunhaluinenkokki, kuiva riesling sopii hyvin sekä liemeen että simpukoiden seurana.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    JuqeN, kiitos hyvästä huomiosta. Lisäämme reseptiin tiedon kerman lisäämisestä.
  • JuqeN
    5 vuotta sitten
    Reseptiin voisi lisätä, että se kerma laitetaan sekaan ihan keittämisen loppuvaiheessa... Nyt sitä ei ohjeessa lisätä ollenkaan mukaan.