• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinisimpukat valkoviinissä

Moules marinière - simpukat merimiehen tapaan on klassinen ruoka, jossa sinisimpukat haudutetaan valkoviinissä. Tarjoa lisäksi patonkia.
Sinisimpukat valkoviinissä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 71,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(450 g)Pirkka sinisimpukoita (kuorellisia, pakaste)
    • 1rklvoita
    • 2salottisipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2dl(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
    • 1rklkalafondia
    • 1/2dlvettä
    • (1/2 dlkermaa)
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kasarissa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää valkoviini, fondi ja vesi. Mausta pippurilla.
  2. Lisää jäiset simpukat. Kiehauta ja keitä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja tarkista maku. Tarjoa simpukat heti liemineen tuoreen vaalean leivän kanssa. Voit myös tarjota simpukat belgialaisittain ranskalaisten perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käyttäessäsi tuoreita sinisimpukoita huuhdo ne ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Lisää simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,4 kcal299 kJ
  • Proteiinia4,76 g
  • Hiilihydraatteja4,39 g
  • Rasvaa2,61 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille