Sinisimpukat valkoviinissä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kananmunaton
Moules marinière - simpukat merimiehen tapaan on klassinen ruoka, jossa sinisimpukat haudutetaan valkoviinissä. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (450 g) | Pirkka sinisimpukoita (kuorellisia, pakaste) tai |
1 rkl | voita tai |
2 | salottisipulia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
1 rkl | kalafondia tai |
1/2 dl | vettä tai |
(1/2 dl | kermaa) tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
maalaiskauraleipää tai |
Valmistus
alle 15 min
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kasarissa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää valkoviini, fondi ja vesi. Mausta pippurilla.
Lisää jäiset simpukat. Kiehauta ja keitä kannen alla 3–5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Lisää halutessasi kerma kuumentamisen loppuvaiheessa. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja tarkista maku. Tarjoa simpukat heti liemineen tuoreen vaalean leivän kanssa. Voit myös tarjota simpukat belgialaisittain ranskalaisten perunoiden kanssa.
Vinkki! Käyttäessäsi tuoreita sinisimpukoita huuhdo ne ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Lisää simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 3–5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(46 arviota)
- 30 - 60 min3,4(50 arviota)
- 30 - 60 min3,1(64 arviota)
- alle 30 min4,4(16 arviota)
- alle 30 min4,8(32 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(58 arviota)
- 30 - 60 min3,7(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (108 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJuqeN, kiitos hyvästä huomiosta. Lisäämme reseptiin tiedon kerman lisäämisestä.
- JuqeN4 vuotta sittenReseptiin voisi lisätä, että se kerma laitetaan sekaan ihan keittämisen loppuvaiheessa... Nyt sitä ei ohjeessa lisätä ollenkaan mukaan.