• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Feta-kesäkurpitsalasagne

Kokeile tällä kertaa feta-kesäkurpitsalasagnea vaikkapa viikonlopun ruoaksi.
Feta-kesäkurpitsalasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kesäkurpitsat neljään osaan ja viipaloi edelleen noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsat. Kaada kasariin tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää kasariin. Mausta seos suolalla, yrteillä ja mustapippurilla. Kastike saa kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.
  2. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Kun kastike alkaa sakeutua, lisää loppu maito ja sekoita edelleen. Kiehauta kastike. Mausta suolalla ja yrteillä. Valuta juustokuutioista vesi. Hienonna juustoa hieman isolla veitsellä ja sekoita kastikkeeseen.
  3. Levitä vuoan pohjalle ohuelti tomaattikastiketta. Peitä kastike lasagnelevyillä. Kaada ja levitä lasagnelevyille tomaatti- ja juustokastiketta. Jatka samalla tavalla seuraavat 3 kerrosta. Päällimäiseksi tulee juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Paista lasagne 200 asteessa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 640 kcal2 680 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja55 g
  • Rasvaa34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14