• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Feta-mansikkasalaatti

Feta-mansikkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 15 min
  • 59,9 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Kastike

    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1rklvaahterasiirappia tai hunajaa
    • 1/2tlminttua

Koristeeksi

    • sitruunamelissan- tai mintunlehtiä

Lisäksi

    • tuoretta patonkia

Valmistus

alle 15 min
  1. Valuta salaattijuusto. Puhdista ja lohko tai viipaloi mansikat. Huuhdo hunajameloni ja paloittele se. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet.
  2. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja minttu keskenään. Levitä salaatinlehdet laakealle vadille.
  3. Kaada vadin keskelle salaattijuustokuutiot ja levitä mansikat ja hunajamelonit niiden ympärille. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoa lisäksi patonkia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 59,9 kcal250 kJ
  • Proteiinia3,63 g
  • Hiilihydraatteja4,79 g
  • Rasvaa2,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua