• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Feta-mansikkasalaatti

Feta-mansikkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 15 min
  • 59,9 kcal / 100 g

    Ainekset

    5 annosta

    Kastike

      • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
      • 1rklomenaviinietikkaa
      • 1rklvaahterasiirappia tai hunajaa
      • 1/2tlminttua

    Koristeeksi

      • sitruunamelissan- tai mintunlehtiä

    Lisäksi

      • tuoretta patonkia

    Valmistus

    alle 15 min
    1. Valuta salaattijuusto. Puhdista ja lohko tai viipaloi mansikat. Huuhdo hunajameloni ja paloittele se. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet.
    2. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja minttu keskenään. Levitä salaatinlehdet laakealle vadille.
    3. Kaada vadin keskelle salaattijuustokuutiot ja levitä mansikat ja hunajamelonit niiden ympärille. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoa lisäksi patonkia.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 59,9 kcal250 kJ
    • Proteiinia3,63 g
    • Hiilihydraatteja4,79 g
    • Rasvaa2,8 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1