• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Feta-punasipulipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-punasipulipiirakka

Feta-punasipulipiirakka on mehevä kasvispiirakka. Hunajalla ja basilikalla maustettu sipuliseos ja fetajuusto ovat lyömätön yhdistelmä.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 337 kcal / annos (195g)

Ainekset

8 annosta

Täyte

    • 4-5(800 g)Pirkka punasipulia
    • 2rklPirkka salaattijuustotölkin öljymarinadia
    • 1/2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlbasilikaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlk(375 g)Pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 1tlkPirkka kevytkermaa
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet pannulla salaattijuustotölkin öljymarinadissa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman.
  3. Valuta salaattijuusto hyvin. Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle juustokuutiot. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipuleiden alta.
  4. Sekoita munat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele persiljalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 195g100 g

  • 337 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia12,9 g
  • Hiilihydraatteja23,6 g
  • Rasvaa21,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua
  • Sählä kokki2.6.2018

    Tämä on kyllä tosi helppo ja maistuva resepti! Ja todella hyvää (ellei jopa parempaa) myös seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa maustuneena.

  • Ansku9.2.2018

    Tämä on kyllä yksi lemppareista. Moniin illanistujaisiin ja juhliin tehnyt tätä ja maistuu kaikille.