
Feta-punasipulipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Feta-punasipulipiirakka on mehevä kasvispiirakka. Hunajalla ja basilikalla maustettu sipuliseos ja fetajuusto ovat lyömätön yhdistelmä.
Ainekset
8 annosta
100 g | tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
---|---|
4–5 (800 g) | tai |
2 rkl | Pirkka salaattijuustotölkin öljymarinadia tai |
1/2 rkl | tai |
1 tl | basilikaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tlk (340 g/200 g) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tlk | Pirkka kevytkermaa tai |
persiljaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet pannulla salaattijuustotölkin öljymarinadissa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman.
Valuta salaattijuusto hyvin. Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle juustokuutiot. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipuleiden alta.
Sekoita munat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(8 arviota)
- yli 60 min3,1(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(41 arviota)
- 30 - 60 min1,5(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
- yli 60 min4,2(31 arviota)
- yli 60 min4,0(28 arviota)
- 30 - 60 min4,7(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (82 arviota)
- Sählä kokki5 vuotta sittenTämä on kyllä tosi helppo ja maistuva resepti! Ja todella hyvää (ellei jopa parempaa) myös seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa maustuneena.
- Ansku5 vuotta sittenTämä on kyllä yksi lemppareista. Moniin illanistujaisiin ja juhliin tehnyt tätä ja maistuu kaikille.