Kreikkalainen salaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen salaattipiirakka

Tarjoa piirakka ja salaatti samalla kertaa! Kreikkalaisen salaatin aineksilla täytetty piirakka sopii niin brunssille kuin illanistujaisiin. N. 1,20 €/annos.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1pkt(2 kpl/400 g)Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)

Salaattijuustotäyte

Salaattitäyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan noin 45 minuuttia ennen leipomista.
  2. Yhdistä taikinalevyt yhdeksi isommaksi levyksi nipistelemällä levyt reunoistaan yhteen jauhote tulla työtasolla. Nosta taikina piirakka-vuokaan (Ø 24−26 cm) ja painele sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Murustele valutettu salaattijuusto kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri.
  5. Levitä salaattijuustotäyte piirakkapohjalle.
  6. Pese ja halkaise tomaatit. Vuole kurkusta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit.
  7. Koristele piirakan pinta tomaateilla, kurkkuruusukkeilla, sipulilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä. Viimeistele pinta lorauksella öljyä ja rouhauksella mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 47 arvostelua
  • kesä13.6.2018

    Valmis piirakkapohja oli kivikova.

  • salaatti piirakka23.4.2017

    MITEN SAA POHJASTA PEHMEÄN. OISKO OHJETTA ITSE TEHTYYN POHJAAN JOKA OLISI PEHMEÄ

  • K-Kuluttajapalvelu23.4.2017

    Resepti on testattu Myllyn Parhaan valmiilla piirakkataikinalla. Halutessasi voit tehdä piirakkataikinan myös itse. Voit kokeilla esimerkiksi tavallista suolaista piirakkapohjaa tai jotakin muuta haluamaasi piirakkapohjan reseptiä. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suolainen-piirakkapohja

  • Madame13.3.2017

    Ruokakikkailuja aina vaan. Turhuuden markkinoilla leikutään ruoalla. Ylijäämäruokaa aivan turhaan pvämääräpelottelun vuoksi roskiin ja se näkyy kauppojen ostohinnoissa kuten tämäkin ihmisten kyltymätön herkuttelukokkailu ja reseptiikan ym. Kehittelykin.