Kreikkalainen salaattipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tarjoa piirakka ja salaatti samalla kertaa! Kreikkalaisen salaatin aineksilla täytetty piirakka sopii niin brunssille kuin illanistujaisiin.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
Salaattijuustotäyte | |
---|---|
200 g 1 pkt (200 g) | salaattijuustokuutioita tai tai |
1 prk (200 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Salaattitäyte | |
200 g | Pirkka kirsikka- tai miniluumutomaatteja tai |
1/2 | kurkku tai |
1/2 | pieni punasipuli tai |
1 dl | tai |
1 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Nosta piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan noin 45 minuuttia ennen leipomista.
Nosta taikina piirakkavuokaan (Ø 24−26 cm) ja painele sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Murustele valutettu salaattijuusto kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri.
Levitä salaattijuustotäyte piirakkapohjalle.
Pese ja halkaise tomaatit. Vuole kurkusta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit.
Koristele piirakan pinta tomaateilla, kurkkuruusukkeilla, sipulilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä. Viimeistele pinta lorauksella öljyä ja rouhauksella mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min4,2(164 arviota)
- 30 - 60 min4,7(144 arviota)
- 30 - 60 min3,4(119 arviota)
- 30 - 60 min3,0(25 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,2(21 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,2 (129 arviota)
- Raija1 kuukausi sittenTein tämän omalla piirakkapohjalla ja herkullinen oli. Valmiista tuli hiukan kova ja paksu. Suosittelen piirakkaa!
- Paula2 vuotta sittenVahva suositus, mielettömän raikas ja herkullinen.
- kesä4 vuotta sittenValmis piirakkapohja oli kivikova.
- salaatti piirakka5 vuotta sittenMITEN SAA POHJASTA PEHMEÄN. OISKO OHJETTA ITSE TEHTYYN POHJAAN JOKA OLISI PEHMEÄ
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenResepti on testattu Myllyn Parhaan valmiilla piirakkataikinalla. Halutessasi voit tehdä piirakkataikinan myös itse. Voit kokeilla esimerkiksi tavallista suolaista piirakkapohjaa tai jotakin muuta haluamaasi piirakkapohjan reseptiä. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suolainen-piirakkapohja
- Madame6 vuotta sittenRuokakikkailuja aina vaan. Turhuuden markkinoilla leikutään ruoalla. Ylijäämäruokaa aivan turhaan pvämääräpelottelun vuoksi roskiin ja se näkyy kauppojen ostohinnoissa kuten tämäkin ihmisten kyltymätön herkuttelukokkailu ja reseptiikan ym. Kehittelykin.