Kreikkalainen salaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen salaattipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tarjoa piirakka ja salaatti samalla kertaa! Kreikkalaisen salaatin aineksilla täytetty piirakka sopii niin brunssille kuin illanistujaisiin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
1 pkt (400 g)
 
tai

Salaattijuustotäyte

200 g
 
1 pkt (200 g)
 
salaattijuustokuutioita
tai
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Salaattitäyte

200 g
 
Pirkka kirsikka- tai miniluumutomaatteja
tai
1/2
 
kurkku
tai
1/2
 
pieni punasipuli
tai
1 dl
 
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
458 kJ / 110 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
3,5 g
Hiilihydraatit
7,1 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
2,7 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Nosta piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan noin 45 minuuttia ennen leipomista.

Nosta taikina piirakkavuokaan (Ø 24−26 cm) ja painele sen pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Murustele valutettu salaattijuusto kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri.

Levitä salaattijuustotäyte piirakkapohjalle.

Pese ja halkaise tomaatit. Vuole kurkusta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit.

Koristele piirakan pinta tomaateilla, kurkkuruusukkeilla, sipulilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä. Viimeistele pinta lorauksella öljyä ja rouhauksella mustapippuria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka piirakkataikina 400g pakaste
    Hinta 2,49/kpl
    6,23/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Hinta 3,65/kpl
    18,25/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,69/kpl
    18,45/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180g
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/kg
  • Kirsikkatomaatti 250g Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (143 arviota)

  • Raija
    1 vuosi sitten
    Tein tämän omalla piirakkapohjalla ja herkullinen oli. Valmiista tuli hiukan kova ja paksu. Suosittelen piirakkaa!
  • Paula
    3 vuotta sitten
    Vahva suositus, mielettömän raikas ja herkullinen.
  • kesä
    5 vuotta sitten
    Valmis piirakkapohja oli kivikova.
  • salaatti piirakka
    7 vuotta sitten
    MITEN SAA POHJASTA PEHMEÄN. OISKO OHJETTA ITSE TEHTYYN POHJAAN JOKA OLISI PEHMEÄ
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Resepti on testattu Myllyn Parhaan valmiilla piirakkataikinalla. Halutessasi voit tehdä piirakkataikinan myös itse. Voit kokeilla esimerkiksi tavallista suolaista piirakkapohjaa tai jotakin muuta haluamaasi piirakkapohjan reseptiä. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suolainen-piirakkapohja
  • Madame
    7 vuotta sitten
    Ruokakikkailuja aina vaan. Turhuuden markkinoilla leikutään ruoalla. Ylijäämäruokaa aivan turhaan pvämääräpelottelun vuoksi roskiin ja se näkyy kauppojen ostohinnoissa kuten tämäkin ihmisten kyltymätön herkuttelukokkailu ja reseptiikan ym. Kehittelykin.