• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Kreikkalainen salaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen salaattipiirakka

Tarjoa piirakka ja salaatti samalla kertaa! Kreikkalaisen salaatin aineksilla täytetty piirakka sopii niin brunssille kuin illanistujaisiin. N. 1,20 €/annos.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1pkt(400 g)Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa

Fetatäyte

Salaattitäyte

    • 200gPirkka kirsikkatomaatteja
    • 1/2kurkku
    • 1/2pieni punasipuli
    • 1dlPirkka kalamataoliiveja
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1rkloliiviöljyä
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta taikina huoneenlämpöön sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
  2. Nosta taikina piirakkavuokaan (halk. 24 cm) ja painele reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Murustele feta kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, suola ja pippuri.
  5. Levitä fetatäyte piirakkapohjalle.
  6. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Vuole kurkusta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit.
  7. Koristele piirakan pinta tomaateilla, kurkkuruusukkeilla, sipulilla, oliiveilla ja basilikanlehdillä. Viimeistele pinta lorauksella öljyä ja rouhauksella mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • salaatti piirakka23.4.2017

    MITEN SAA POHJASTA PEHMEÄN. OISKO OHJETTA ITSE TEHTYYN POHJAAN JOKA OLISI PEHMEÄ

  • K-Kuluttajapalvelu23.4.2017

    Resepti on testattu Myllyn Parhaan valmiilla piirakkataikinalla. Halutessasi voit tehdä piirakkataikinan myös itse. Voit kokeilla esimerkiksi tavallista suolaista piirakkapohjaa tai jotakin muuta haluamaasi piirakkapohjan reseptiä. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suolainen-piirakkapohja

  • Madame13.3.2017

    Ruokakikkailuja aina vaan. Turhuuden markkinoilla leikutään ruoalla. Ylijäämäruokaa aivan turhaan pvämääräpelottelun vuoksi roskiin ja se näkyy kauppojen ostohinnoissa kuten tämäkin ihmisten kyltymätön herkuttelukokkailu ja reseptiikan ym. Kehittelykin.