FetasalaattivartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetasalaattivartaat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Pujota fetasalaatti välillä grillivartaisiin ja nauti cocktailpalana.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (200 g)
 
tai
3 rkl
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
oreganoa
tai
2 (400 g)
 
pientä päärynää
tai
1 (250 g)
 
tai
1 ps (100 g)
 
jääsalaattia
tai
8
 
puista varrastikkua
tai

Punasipuli-oliivimarinadi

2 (150 g)
 
pientä punasipulia
tai
1/2 dl
 
Pirkka vihreää tai mustaa kivetöntä oliiveja
tai
3 rkl
 
rypsiöljyä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1/2 tl
 
oreganoa
tai

Ravintosisältö

Energia
649 kJ / 155 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
3,4 g
Hiilihydraatit
10,7 g
josta sokereita
10,3 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin marinadi. Kuori punasipulit. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valutetut oliivit pieniksi. Yhdistä kulhoon kaikki punasipuli-oliivimarinadin ainekset ja jätä sivuun puoleksi tunniksi.

Leikkaa fetajuusto pituussuunnassa 8 palaan ja leikkaa edelleen palat puoliksi. Yhdistä kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja oregano. Kääntele fetapalat seoksessa ja nosta leivinpaperille uunipellille. Säästä loppu marinadi. Nosta pelti uuniin ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kaunista kullanruskeaa väriä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Leikkaa pestyt päärynät 8 isoon lohkoon, poista siemenkota, puolita lohkot. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuoret. Leikkaa puolikkaat avokadot neljään osaan. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.

Kokoa vartaat. Pujota varrastikkuihin vuorotellen salaattia, päärynää, jäähtynyttä fetajuustoa ja avokadoa. Valele pintaan punasipuli-oliivimarinadia ja nosta tarjolle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka päärynä Conference
    Etuhinta n. 0,42/kpl
    1,49/kg
    norm. n. 0,89/kpl
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Etuhinta 0,69/kpl
    6,90/kg
    norm. 0,99/kpl
  • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalaiset vihreät oliivit 350g/180g
    Hinta 2,59/kpl
    14,39/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Fredman grillitikku 25cm 100kpl
    Hinta 1,89/kpl
    0,02/kpl
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Hinta n. 1,70/kpl
    8,49/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka päärynä Conference luomu
    Hinta n. 0,85/kpl
    4,99/kg
  • Punasipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,28/kpl
    2,79/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Amalthia vihreä kivetön oliivi jumbo 350/180g
    Hinta 2,69/kpl
    14,94/kg
  • Figaro vihreä oliivi 340g/160g kivetön
    Hinta 1,89/kpl
    11,81/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 5,09/kpl
    14,54/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (10 arviota)