FetasalaattivartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetasalaattivartaat

Pujota fetasalaatti välillä grillivartaisiin ja nauti cocktailpalana. Noin 2,35€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Punasipuli-oliivimarinadi

    • 2(150 g)pientä punasipulia
    • 1/2dlPirkka vihreää tai mustaa kivetöntä oliiveja
    • 3rklrypsiöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2tloreganoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin marinadi. Kuori punasipulit. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valutetut oliivit pieniksi. Yhdistä kulhoon kaikki punasipuli-oliivimarinadin ainekset ja jätä sivuun puoleksi tunniksi.
  2. Leikkaa fetajuusto pituussuunnassa 8 palaan ja leikkaa edelleen palat puoliksi. Yhdistä kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja oregano. Kääntele fetapalat seoksessa ja nosta leivinpaperille uunipellille. Säästä loppu marinadi. Nosta pelti uuniin ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kaunista kullanruskeaa väriä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa pestyt päärynät 8 isoon lohkoon, poista siemenkota, puolita lohkot. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuoret. Leikkaa puolikkaat avokadot neljään osaan. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
  4. Kokoa vartaat. Pujota varrastikkuihin vuorotellen salaattia, päärynää, jäähtynyttä fetajuustoa ja avokadoa. Valele pintaan punasipuli-oliivimarinadia ja nosta tarjolle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu