Fetasalaattivartaat
Pujota fetasalaatti välillä grillivartaisiin ja nauti cocktailpalana. Noin 2,35€/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2tloreganoa
- 2(400 g)pientä päärynää
- 1(250 g)Pirkka iso syöntikypsä avokado
- 1ps(100 g)jääsalaattia
- 8puista varrastikkua
Punasipuli-oliivimarinadi
- 2(150 g)pientä punasipulia
- 1/2dlPirkka vihreää tai mustaa kivetöntä oliiveja
- 3rklrypsiöljyä
- 2rklsitruunanmehua
- 2rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2tloreganoa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin marinadi. Kuori punasipulit. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valutetut oliivit pieniksi. Yhdistä kulhoon kaikki punasipuli-oliivimarinadin ainekset ja jätä sivuun puoleksi tunniksi.
- Leikkaa fetajuusto pituussuunnassa 8 palaan ja leikkaa edelleen palat puoliksi. Yhdistä kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja oregano. Kääntele fetapalat seoksessa ja nosta leivinpaperille uunipellille. Säästä loppu marinadi. Nosta pelti uuniin ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kaunista kullanruskeaa väriä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Leikkaa pestyt päärynät 8 isoon lohkoon, poista siemenkota, puolita lohkot. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota kuoret. Leikkaa puolikkaat avokadot neljään osaan. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
- Kokoa vartaat. Pujota varrastikkuihin vuorotellen salaattia, päärynää, jäähtynyttä fetajuustoa ja avokadoa. Valele pintaan punasipuli-oliivimarinadia ja nosta tarjolle.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi