Lämmin porkkana-kikhernesalaatti
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Lämmin porkkana-kikhernesalaatti sopii lisäkkeeksi liha- tai broileriruoille. Kokeile myös sellaisenaan lounassalaattina.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
- 1/2 ps (à 2 kg) K-Menu porkkanoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1–2 rkl juustokuminan siemeniä tai
- 1/2 rkl jauhettua juustokuminaa
- ripaus suolaa
- 1 tlk (380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- 1 pkt (200 g) K-Menu salaattijuustoa
- tuoretta korianteria tai minttua hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia697 kJ / 167 kcal
- Rasva9,3 g
- josta tyydyttynyttä3 g
- Hiilihydraatit11,3 g
- josta sokereita7,7 g
- Proteiini6,6 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori porkkanat ja paloittele ne reiluksi lohkoiksi. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja suola. Paahda porkkanoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia,
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Sekoita kikherneet ja kuumat porkkanat keskenään. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
- Levitä kasvikset tarjoiluvadille ja murenna päälle salaattijuusto. Koristele tuoreella korianterilla tai mintulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl17,45/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,50/3 kpl10,83/kgIlman Plussa-korttia 2,39/kpl (11,95/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(12 arviota)
- 30 - 60 min4,5(11 arviota)
- alle 30 min3,9(85 arviota)
- 30 - 60 min3,7(141 arviota)
- 30 - 60 min4,5(140 arviota)
- Video30 - 60 min4,5(132 arviota)
- alle 15 min3,1(25 arviota)
- Videoalle 30 min4,1(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (109 arviota)
- Johanna1 vuosi sittenSuolan määrää pitäisi rajoittaa kansantautien takia! Kikherne suolaliemineen ja suolaista juustoa teen ehkä oman muunnelman reseptistä muuten kivaidea!
- TiinaI2 vuotta sittenOlen tehnyt tätä usein, maistuva lisäke niin liha- kuin kalaruuille.
- NutFever8 vuotta sittenTehtiin tätä tänään kanan kaveriksi vähän ohjetta mukaillen, oli tosi hyvää! :) Tehdään varmasti uudestaankin.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenArja, Pirkka kikherneitä ei ole tarpeen keittää.
- Arja9 vuotta sittenPitääkö kikherneet keittää ensin?