Lämmin porkkana-kikhernesalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lämmin porkkana-kikhernesalaatti

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Lämmin porkkana-kikhernesalaatti sopii lisäkkeeksi liha- tai broileriruoille. Kokeile myös sellaisenaan lounassalaattina.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
1/2 ps (à 2 kg)
 
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1–2 rkl
 
tai
1/2 rkl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
1 rkl
 
sitruunamehua
tai
 
mustapippuria
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
 
tuoretta korianteria tai minttua hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
697 kJ / 167 kcal
Rasva
9,3 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
11,3 g
josta sokereita
7,7 g
Proteiini
6,6 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori porkkanat ja paloittele ne reiluksi lohkoiksi. Sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja suola. Paahda porkkanoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia,

Huuhdo ja valuta kikherneet. Sekoita kikherneet ja kuumat porkkanat keskenään. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Levitä kasvikset tarjoiluvadille ja murenna päälle salaattijuusto. Koristele tuoreella korianterilla tai mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • K-Menu salaattijuusto 200g
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (93 arviota)

  • Johanna
    9 kuukautta sitten
    Suolan määrää pitäisi rajoittaa kansantautien takia! Kikherne suolaliemineen ja suolaista juustoa teen ehkä oman muunnelman reseptistä muuten kivaidea!
  • TiinaI
    1 vuosi sitten
    Olen tehnyt tätä usein, maistuva lisäke niin liha- kuin kalaruuille.
  • NutFever
    7 vuotta sitten
    Tehtiin tätä tänään kanan kaveriksi vähän ohjetta mukaillen, oli tosi hyvää! :) Tehdään varmasti uudestaankin.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Arja, Pirkka kikherneitä ei ole tarpeen keittää.
  • Arja
    8 vuotta sitten
    Pitääkö kikherneet keittää ensin?