• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin fetasalaatti

Lämmin fetasalaatti tuo vaihtelua perinteisen kreikkalaisen salaatin ystävälle. Uunissa makeiksi paahdetut paprika, sipuli ja tomaatit tekevät salaatista ruokaisan.
Lämmin fetasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (230g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Viipaloi halkaistu, kuorittu punasipuli puolirenkaiksi. Levitä paprikat ja sipulit uuninkestävään tarjoiluastiaan (esim. 16 x 37 cm). Sekoita joukkoon öljy ja oregano. Kypsennä 200-asteisen uunin ylätasolla 10 minuuttia.
  2. Halkaise kirsikkatomaatit. Levitä ne paprikoiden ja sipuleiden päälle leikkauspinnat ylöspäin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä hieman rapsakoiksi.
  3. Mausta pippurilla ja anna jäähtyä hetki. Lisää valutetut oliivit. Murenna fetajuusto salaatin pinnalle. Viimeistele lämmin fetasalaatti tuoreella mintulla. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 280 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua