Thaimaalainen broilerisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Thaimaalainen broilerisalaatti

Thaimaalainen broilerisalaatti syntyy muun muassa broilerinjauhelihasta, chilistä, kala-tai soijakastikkeesta ja pinnalle ripoltetavista pähkinöistä.

Ainekset

4–5 annosta
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1–2rklPirkka kala- tai soijakastiketta
    • 1rkllimetinmehua
    • ripausmustapippuria
    • 1(n. 200 g)avokado
    • 1rkllimetinmehua
    • 1(n. 250 g)kurkku
    • 1/2–1rs(à 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
    • 1/2dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
    • 1ruukkuPirkka tammenlehtisalaattia

Kastike

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, kalakastikkeella, limetinmehulla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Halkaise, kuori ja paloittele avokado. Kaada limetinmehua avokadopalojen päälle. Halkaise kurkku, poista halutessasi siemenet lusikalla ja paloittele. Puolita tomaatit ja revi salaatti.
  3. Levitä salaatti laakealle vadille, lisää jauhelihaseos, avokadot, kurkut, tomaatit ja ruoho- tai kevätsipulit.
  4. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään ja pirskottele kastike salaatin päälle. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi niitä hieman ja ripottele salaatin pinnalle. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille11 arvostelua