• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Thaimaalainen broilerisalaatti

Thaimaalainen broilerisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 134 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 2pkt(à 250 g)Pirkka broilerinjauhelihaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2rklPirkka kala- tai soijakastiketta
    • 1rkllimetinmehua
    • ripausmustapippuria
    • 1(n. 200 g)avokado
    • 1rkllimetinmehua
    • 1(n. 250 g)kurkku
    • 1/2-1rs(à 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
    • 1/2dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
    • 1ruukkuPirkka tammenlehtisalaattia

Kastike

Pinnalle

    • 1dlPirkka cashewpähkinöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, kalakastikkeella, limetinmehulla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  2. Halkaise, kuori ja paloittele avokado. Kaada limetinmehua avokadopalojen päälle. Halkaise kurkku, poista halutessasi siemenet lusikalla ja paloittele. Puolita tomaatit ja revi salaatti.
  3. Levitä salaatti laakealle vadille, lisää jauhelihaseos, avokadot, kurkut, tomaatit ja ruoho- tai kevätsipulit.
  4. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään ja pirskottele kastike salaatin päälle. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi niitä hieman ja ripottele salaatin pinnalle. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 134 kcal561 kJ
  • Proteiinia9,21 g
  • Hiilihydraatteja3,73 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua