Flank steak
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Flank steak eli naudan kuve on herkullinen ja vähärasvainen ruhonosa. Se kannattaa kypsentää kokonaisena grillissä tai pannulla ja jättää mehevän mediumiksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (n. 750 g) | tai |
1 | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | limetinmehua tai |
1 1/2 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
---|---|
rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 788 kJ / 188 kcal |
Rasva | 10,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 2,1 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 22,2 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita chili, valkosipuli, öljy ja mausteet keskenään.
Nosta lihat vahvaan pakastepussiin ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua mielellään yön yli.
Pyyhi ylimääräiset mausteet lihan pinnasta. Ota lihan pintaan ensin kaunis paistopinta kuumassa grillissä tai pannulla rasvassa.
Laske lämpöä ja kypsennä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Liha kannattaa jättää keskeltä punaiseksi (noin 55 astetta), sillä täysin kypsänä flank steak muuttuu sitkeäksi.
Anna lihan levätä foliossa hetki ennen tarjoilua. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Pidä veitsi 45 asteen kulmassa. Tarjoa liha chimichurrin tai raikkaan salsan kanssa.
Vinkki! Flank steak sopii tortillojen ja fajitasten täytteeksi. Leikkaa tällöin viipaleet pienemmiksi suupaloiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka juustokumina 23g jauhettuHinta 1,09/kpl47,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu juustokumina 27gHinta 2,55/kpl94,44/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,2(21 arviota)
- alle 30 min4,4(12 arviota)
- alle 30 min4,1(129 arviota)
- alle 30 min4,1(18 arviota)
- yli 60 min3,1(30 arviota)
- alle 30 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- alle 30 min3,3(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (163 arviota)
- Joa Poika Lapista1 vuosi sitten4 tuntia 56 asteisessa ilmattiivissä plastiikki pussissa (vesi täytyy olla tasaisen lämpöistä koko ajan) Kevyt grillaus jolla saadaan pinta (voidaan tehdä myös sähkögrillillä) Näin lihasta tulee hyvää (mediumto rear)
- Pertti Lagerkrantz2 vuotta sittenErinomainen resepti! Tästä ei voi olla pitämättä ellei sitten ole Sika-nauta jauhelihaan tottunut, tai mennyt pilaamaan lihaa kypsäksi🤔
- Pete2 vuotta sittenKo ohjella liha oli aivan syömäkelvotonta. Valmistin lihan grillissä 55 C asteiseksi, eikä sitä pystynyt syömään ketään. Roskiin meni. Eipä ole käynyt koskaan ennen noin.
- JJ2 vuotta sittenK-ryhmä ei kommentoi negatiivisia kommentteja ? Miksi ?
- Barabbas3 vuotta sittenLoistomarinaadi ja kypsyys onnistui täydellisesti. Parasta flank steakkia mitä olen ikinä syönyt. Piste.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKysymys, kiitos hyvästä huomiosta. Pyrimme päivittämään reseptin virheellisen annoshinnan.
- Massey Ferguson3 vuotta sittenMeillä onnistui todella hyvin. Hyvä hapokas maku. Paistoaika kaikkineen oli 6 minuuttia, jäi medium- kypsäksi.
- Perhe6 vuotta sittenReseptin mukaan tehty. Ei hyvä. Viisi henkeä arvosteli erittäin huonoksi. Lihamittaria käytetty grillatessa.
- Ben Luuk6 vuotta sittenOhjeessa on sokeria 1 1/2. Mikä on mittayksikkö?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenBen Luuk, pahoittelen, että reseptiltä on jäänyt sokerin mittayksikkö epähuomiossa pois. Korjaamme tiedon reseptiin.