Flank steakTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Flank steak

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Flank steak eli naudan kuve on monipuolinen, herkullinen ja vähärasvainen ruhonosa. Flank steak kannattaa kypsentää kokonaisena ja jättää mediumiksi. .
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 (n. 750 g)
 
tai
1
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai
1 1/2 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Paistamiseen

 
rypsiöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
788 kJ / 188 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
3,2 g
Hiilihydraatit
2,1 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
22,2 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita chili, valkosipuli, öljy ja mausteet keskenään.

Nosta lihat vahvaan pakastepussiin ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua mielellään yön yli.

Pyyhi ylimääräiset mausteet lihan pinnasta. Ota lihan pintaan ensin kaunis paistopinta kuumassa grillissä tai pannulla rasvassa. Laske lämpöä ja kypsennä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Liha kannattaa jättää keskeltä punaiseksi (noin 55 astetta), sillä täysin kypsänä flank steak muuttuu sitkeäksi.

Anna lihan levätä foliossa hetki ennen tarjoilua. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Pidä veitsi 45 asteen kulmassa. Tarjoa liha chimichurrin tai raikkaan salsan kanssa.

Vinkki! Flank steak sopii tortillojen ja fajitasten täytteeksi. Leikkaa tällöin viipaleet pienemmiksi suupaloiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tamminen rotukarjan flanksteak n. 700 g
    Hinta n. 20,27/kpl
    28,95/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (159 arviota)

  • Joa Poika Lapista
    11 kuukautta sitten
    4 tuntia 56 asteisessa ilmattiivissä plastiikki pussissa (vesi täytyy olla tasaisen lämpöistä koko ajan) Kevyt grillaus jolla saadaan pinta (voidaan tehdä myös sähkögrillillä) Näin lihasta tulee hyvää (mediumto rear)
  • Pertti Lagerkrantz
    1 vuosi sitten
    Erinomainen resepti! Tästä ei voi olla pitämättä ellei sitten ole Sika-nauta jauhelihaan tottunut, tai mennyt pilaamaan lihaa kypsäksi🤔
  • Pete
    1 vuosi sitten
    Ko ohjella liha oli aivan syömäkelvotonta. Valmistin lihan grillissä 55 C asteiseksi, eikä sitä pystynyt syömään ketään. Roskiin meni. Eipä ole käynyt koskaan ennen noin.
  • JJ
    2 vuotta sitten
    K-ryhmä ei kommentoi negatiivisia kommentteja ? Miksi ?
  • Barabbas
    2 vuotta sitten
    Loistomarinaadi ja kypsyys onnistui täydellisesti. Parasta flank steakkia mitä olen ikinä syönyt. Piste.
  • Kysymys
    2 vuotta sitten
    Annoshinta 2,15€? Pelkkä liha maksaa 35€, joka neljälle jaettuna on jotain enemmän kuin 2,15€?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kysymys, kiitos hyvästä huomiosta. Pyrimme päivittämään reseptin virheellisen annoshinnan.
  • Massey Ferguson
    3 vuotta sitten
    Meillä onnistui todella hyvin. Hyvä hapokas maku. Paistoaika kaikkineen oli 6 minuuttia, jäi medium- kypsäksi.
  • Perhe
    5 vuotta sitten
    Reseptin mukaan tehty. Ei hyvä. Viisi henkeä arvosteli erittäin huonoksi. Lihamittaria käytetty grillatessa.
  • Ben Luuk
    5 vuotta sitten
    Ohjeessa on sokeria 1 1/2. Mikä on mittayksikkö?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ben Luuk, pahoittelen, että reseptiltä on jäänyt sokerin mittayksikkö epähuomiossa pois. Korjaamme tiedon reseptiin.