Flank steak
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Flank steak eli naudan kuve on monipuolinen, herkullinen ja vähärasvainen ruhonosa. Flank steak kannattaa kypsentää kokonaisena ja jättää mediumiksi. .
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (n. 750 g) | flank steakia eli naudan kuvetta tai |
1 | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | limetinmehua tai |
1 1/2 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
---|---|
rypsiöljyä tai |
Valmistus
alle 30 min
Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita chili, valkosipuli, öljy ja mausteet keskenään.
Nosta lihat vahvaan pakastepussiin ja kaada päälle marinadi. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua mielellään yön yli.
Pyyhi ylimääräiset mausteet lihan pinnasta. Ota lihan pintaan ensin kaunis paistopinta kuumassa grillissä tai pannulla rasvassa. Laske lämpöä ja kypsennä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, riippuen pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Liha kannattaa jättää keskeltä punaiseksi (noin 55 astetta), sillä täysin kypsänä flank steak muuttuu sitkeäksi.
Anna lihan levätä foliossa hetki ennen tarjoilua. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Pidä veitsi 45 asteen kulmassa. Tarjoa liha chimichurrin tai raikkaan salsan kanssa.
Vinkki! Flank steak sopii tortillojen ja fajitasten täytteeksi. Leikkaa tällöin viipaleet pienemmiksi suupaloiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(32 arvostelua)
- yli 60 min3,6(10 arvostelua)
- alle 30 min4,1(17 arvostelua)
- alle 30 min4,1(101 arvostelua)
- alle 30 min4,7(11 arvostelua)
- alle 30 min4,0(21 arvostelua)
- alle 30 min4,3(15 arvostelua)
- alle 30 min4,1(26 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (145 arvostelua)
- Pertti Lagerkrantz5 kuukautta sittenErinomainen resepti! Tästä ei voi olla pitämättä ellei sitten ole Sika-nauta jauhelihaan tottunut, tai mennyt pilaamaan lihaa kypsäksi🤔
- Pete8 kuukautta sittenKo ohjella liha oli aivan syömäkelvotonta. Valmistin lihan grillissä 55 C asteiseksi, eikä sitä pystynyt syömään ketään. Roskiin meni. Eipä ole käynyt koskaan ennen noin.
- JJ10 kuukautta sittenK-ryhmä ei kommentoi negatiivisia kommentteja ? Miksi ?
- Barabbas1 vuosi sittenLoistomarinaadi ja kypsyys onnistui täydellisesti. Parasta flank steakkia mitä olen ikinä syönyt. Piste.
- Kysymys1 vuosi sittenAnnoshinta 2,15€? Pelkkä liha maksaa 35€, joka neljälle jaettuna on jotain enemmän kuin 2,15€?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKysymys, kiitos hyvästä huomiosta. Pyrimme päivittämään reseptin virheellisen annoshinnan.
- Massey Ferguson1 vuosi sittenMeillä onnistui todella hyvin. Hyvä hapokas maku. Paistoaika kaikkineen oli 6 minuuttia, jäi medium- kypsäksi.
- Perhe4 vuotta sittenReseptin mukaan tehty. Ei hyvä. Viisi henkeä arvosteli erittäin huonoksi. Lihamittaria käytetty grillatessa.
- Ben Luuk4 vuotta sittenOhjeessa on sokeria 1 1/2. Mikä on mittayksikkö?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenBen Luuk, pahoittelen, että reseptiltä on jäänyt sokerin mittayksikkö epähuomiossa pois. Korjaamme tiedon reseptiin.