Grillattu flank steak ja ratatouille-vartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu flank steak ja ratatouille-vartaat

Grillattu flank steak tarjotaan värikkäiden ratatouille-vartaiden ja basilikaisen salaatin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 700 gflank steakia eli naudan kuvetta
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1ruukkurucolaa
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1dlparmesaania lastuina
    • 1/2dlauringonkukansiemeniä
    • 2rkloliiviöljyä

Yrttiöljy

    • 1dloliiviöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1dlyrtinlehtiä (esim. basilika, lehtipersilja)
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Ratatouille-vartaat

    • 1(200 g)pieni kesäkurpitsa
    • 1(250 g)pieni munakoiso
    • 1(150 g)punainen paprika
    • 2(200 g)punasipulia
    • 200gkirsikkatomaatteja

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.
  2. Soseuta yrttiöljyn ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella.
  3. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paloittele paprika. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita kasvikset ja yrttiöljy kulhossa. Pujottele kasvikset vartaisiin.
  4. Suolaa ja pippuroi flank steak. Paista lihaan ensin kuumassa grillissä pintaväri ja siirrä sitten epäsuoralle lämmölle. Aseta lihalämpömittarin anturi keskelle lihaa. Jätä flank steak keskeltä punaiseksi (55 astetta), sillä kypsä flank steak muuttuu sitkeäksi. Anna grillatun lihan tekeytyä folioon käärittynä 10 minuuttia.
  5. Grillaa kasvisvartaat keskilämmöllä grillissä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja kasvikset ovat sopivan kypsiä.
  6. Sekoita rucolasta, basilikanlehdistä, parmesaanilastuista ja auringonkukansiemenistä salaatti ja lorauta kastikkeeksi tilkka öljyä
  7. Viipaloi flank steak poikkisyin ja tarjoa vartaiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu