Grillattu flank steak ja ratatouille-vartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu flank steak ja ratatouille-vartaat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Grillattu flank steak tarjotaan värikkäiden ratatouille-vartaiden ja basilikaisen salaatin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1 dl
 
parmesaania lastuina
tai
1/2 dl
 
auringonkukansiemeniä
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Yrttiöljy

1 dl
 
oliiviöljyä
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
yrtinlehtiä (esim. basilika, lehtipersilja)
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ratatouille-vartaat

1 (200 g)
 
pieni kesäkurpitsa
tai
1 (250 g)
 
pieni munakoiso
tai
1 (150 g)
 
punainen paprika
tai
2 (200 g)
 
punasipulia
tai
200 g
 
kirsikkatomaatteja
tai

Ravintosisältö

Energia
877 kJ / 210 kcal
Rasva
15,3 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
3,3 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
14,2 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.

Soseuta yrttiöljyn ainekset kapeassa kulhossa sauvasekoittimella.

Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paloittele paprika. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita kasvikset ja yrttiöljy kulhossa. Pujottele kasvikset vartaisiin.

Suolaa ja pippuroi flank steak. Paista lihaan ensin kuumassa grillissä pintaväri ja siirrä sitten epäsuoralle lämmölle. Aseta lihalämpömittarin anturi keskelle lihaa. Jätä flank steak keskeltä punaiseksi (55 astetta), sillä kypsä flank steak muuttuu sitkeäksi. Anna grillatun lihan tekeytyä folioon käärittynä 10 minuuttia.

Grillaa kasvisvartaat keskilämmöllä grillissä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Sekoita rucolasta, basilikanlehdistä, parmesaanilastuista ja auringonkukansiemenistä salaatti ja lorauta kastikkeeksi tilkka öljyä

Viipaloi flank steak poikkisyin ja tarjoa vartaiden ja salaatin kanssa.