Kaali-kanapelti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (n. 1,1 kg) | tai |
2 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 (n. 1 kg) | keräkaali tai |
1 prk (250 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | vettä tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 dl | tai |
1/4 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 624 kJ / 150 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,9 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 10,7 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Ota koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa koipi ja reisi erikseen nivelen kohdalta. Hiero pintaan yrttimauste ja suola.
Poista kaalista tarvittaessa huonokuntoiset päällilehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja puolikkaat vielä 2 - 3 palaan.
Sekoita juustokastike tasaiseksi ja raasta mukaan valkosipulinkynnet. Lisää sinappi ja vesi.
Hiero noin puolet juustokastikkeesta kaalilohkoihin molemmin puolin sekä kaalin lehtien väliin. Laita lohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää kanat.
Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota pelti uunista, voitele kaalit uudelleen kastikkeella ja lisää tomaatit.
Kypsennä vielä 15 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.
Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja nypi basilikasta lehdet mukaan.
Jos juustokastike on kovin jähmeää, poista pakkauksen pahvikääre ja laita purkki lämpimään vesihauteeseen 5 minuutiksi. Voit myös lämmittää kastikkeen varovasti mikroaaltouunissa matalalla lämmöllä, poista ensin pakkauksen muovinen kansi ja suojakalvo.
Kaalin kypsennysaika voi olla pidempi kevättalvella ennen uutta kaalisatoa. Laita silloin kaalilohkot ensin uuniin 15 minuutiksi ja lisää sen jälkeen kanapalat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kgHinta n. 5,71/kpl5,19/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,39/kpl3,39/kg
- Pirkka Juustokastike cheddar 250g laktoositonHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lkEtuhinta 1,00/kpl4,00/kgnorm. 1,69/kpl (6,76/kg)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Meira yrttiseos 8g ProvencaleHinta 0,89/kpl111,25/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio Koskenlaskija Ruoka 250 g cheddar laktoositonHinta 3,39/kpl13,56/kg
- Pirkka cheddar sulatejuustoviipaleet 200gHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen miniluumutomaatti 230g 1lkHinta 4,49/kpl19,52/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(228 arviota)
- yli 60 min3,5(18 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min3,9(1 155 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min3,2(280 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
Arvostele resepti
- kotikokki8 päivää sittenHuippua käyttää satokauden kotimaista kaalta👍 eiainariisiä