• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Sitruuna-valkosipulimarinoidut broilerivartaatReseptin teki kumppani

Sitruuna-valkosipulimarinoidut broilerivartaat

Broilerivartaat valmistat kätevästi broilerin paistileikkeistä. Muhita leikkeitä sitruunanmehulla ja valkosipulilla maustetussa marinadissa.

  • 5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5 annosta
    • 1rs(n. 600 g)broilerin paistileikkeitä

Marinadi

    • 1dlrypsiöljyä
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • 1punasipuli
    • 1/2kesäkurpitsa
    • 10miniluumutomaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin marinadi sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Leikkaa paistileikkeet kolmeen tai neljään osaan. Nosta lihat tukevaan muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele, niin että marinadi sekoittuu lihoihin tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
  3. Kuori ja lohko punasipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi. Pujota lihat vartaisiin vuorotellen sipulin, kesäkurpitsan ja tomaattien kanssa.
  4. Grillaa vartaat keskilämpöisessä grillissä ahkerasti käännellen. Tarvittaessa laske lämpöä ja sulje kansi. Anna grillautua miedolla lämmöllä, kunnes broilerit ovat läpikypsiä.

Tiesitkö että...

Varmista aina, että broileri on läpikypsää. Tökkää lihaa tikulla. Jos neste on kirkasta, liha on kypsää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Kaisuliini25.7.2018

    Sitruuna-valkosipulimarinoidut broilerin vartaat olivat herkullisen raikkaat ja helpot valmistaa myös mökkioloissa. Kannattaa kokeilla!