Maapähkinävoi-suklaakakkuReseptin takana bloggaaja

Maapähkinävoi-suklaakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkullinen maapähkinä-suklaakakku maistuu taivaalliselta. Tarjoa kahvin kanssa.

    Ainekset

    8 annosta
    450 g
     
    tummaa suklaata
    tai
    225 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/4 dl
     
    tai
    8
     
    kananmunaa
    tai
     
    voita voiteluun
    tai

    Päälle

    85 g
     
    tummaa suklaata
    tai
    3/4 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1/4 dl
     
    tai
    3/4 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 741 kJ / 416 kcal
    Rasva
    31,5 g
    josta tyydyttynyttä
    15,4 g
    Hiilihydraatit
    23,9 g
    josta sokereita
    21,7 g
    Proteiini
    8,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat huolella. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

    Mittaa voi, paloiteltu suklaa ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on sulaa. Sekoita joukkoon hunaja. Anna jäähtyä.

    Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeiksi monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Sekoita suklaaseos munavaahdon joukkoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20–25 minuuttia. Kakku saa jäädä aavistuksen raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.

    Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja. Kaada seos kakun päälle. Laita maapähkinävoi pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Purista maapähkinävoita ohuiksi viivoiksi kakun päälle ja vetele siitä hammastikun tai haarukan avulla kierteitä kakun pinnalle. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Crunchy Peanut Butter maapähkinävoi 350g
      Hinta 3,19/kpl
      9,11/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Juustoportti luomu kirnuvoi 200g
      Hinta 4,09/kpl
      20,45/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Plussa-etu −25 %
      Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Plussa-etu −25 %
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Urtekram smooth maapähkinävoi 230g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      16,91/kg
    • Urtekram crunchy maapähkinävoi 230g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      16,91/kg
    • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
      Hinta 4,19/kpl
      16,76/kg
    • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
      Hinta 4,29/kpl
      17,16/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
      Hinta 2,25/kpl
      3,88/kg
    • Valio Luomu™ voi 200g
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio kuohukerma 2 dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (107 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Salla, kakun voi hyvin tehdä päivän tai kaksi aiemmin, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän aivan hyvin. Pohjan voi myös halutessaan pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorrutteen tehdä sitten vasta vähän ennen tarjoilua, jotta se säilyy kauniina.
    • Salla
      3 vuotta sitten
      Kuinka monta päivää kakku säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä?
    • Herkkusuu
      4 vuotta sitten
      Tämä kakku on parasta kakkua mitä oon ikinä syönyt! Kaloripommi mut järkyttömän hyvää <3
    • Jari
      5 vuotta sitten
      Voikohan tämän kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Jari, kakun voi halutessaan pakastaa, mutta kuorrutteen pinta ei välttämättä säily pakastaessa yhtä kauniina.
    • Herkkupee
      5 vuotta sitten
      Siis tarkoitin: eikö tule ollenkaan jauhoja?
    • Herkkupee
      5 vuotta sitten
      Eikö tähän oikeasti tule ollanjaan jauhoja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Herkkupee, kakkuun ei tule ollenkaan jauhoja.
    • Raija
      6 vuotta sitten
      Olipa hyvä kakku! Tämä avokadohunaja olikin uusi tuttavuus minulle, hyvää!
    • Joes
      6 vuotta sitten
      sieluni itkee verta.
    • Jones
      6 vuotta sitten
      Todella heikko esitys. Älkää rakkaat ihmiset katsoko tätä reseptiä toiveikkaana. Maapähkinävoi ja 'mutakakku' eivät sovi yhteen. P.s. Pirkka-maapähkinä ei voi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei no ei oo ennen nåin käynyt, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä mutta uuneissa on eroja ja joskus voidaan tarvita lyhyempi tai pidempi paistoaika.
    • no ei oo ennen nåin käynyt
      6 vuotta sitten
      Tein ohjeen mukaan ja kun irroitin vuuan sivureunat, kakku valui hellalle. Kakku oli kylmennyt kaksi-kolme tuntia. Kaavin valuvan kakun uuteen vuokaan ja laitoin sen uuniin, olkoon siellä nyt tunnin...
    • herkkuhammas
      7 vuotta sitten
      Hei, voiko tähän käyttää voin sijaan kookosöljyä, jos haluaa vähän terveellisempää?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Herkkuhammas, kookosöljy voi käyttäytyä kakussa vähän eri tavoin kuin voi, joten testaamatta emme varmuudella osaa suositella korvaamista.
    • yyy
      7 vuotta sitten
      täytyykokeilla,terveisin ripa.ta