Maapähkinävoi-suklaakakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Herkullinen maapähkinä-suklaakakku maistuu taivaalliselta. Tarjoa kahvin kanssa.
Ainekset
8 annosta
450 g | tummaa suklaata tai |
225 g | voita tai |
1 dl | tai |
1/4 dl | tai |
8 | kananmunaa tai |
voita voiteluun tai | |
Päälle | |
---|---|
85 g | tummaa suklaata tai |
3/4 dl | kuohukermaa tai |
1/4 dl | tai |
3/4 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 767 kJ / 422 kcal |
Rasva | 32,4 g |
josta tyydyttynyttä | 15,5 g |
Hiilihydraatit | 23,5 g |
josta sokereita | 21,6 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat huolella. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Mittaa voi, paloiteltu suklaa ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on sulaa. Sekoita joukkoon hunaja. Anna jäähtyä.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeiksi monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Sekoita suklaaseos munavaahdon joukkoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20–25 minuuttia. Kakku saa jäädä aavistuksen raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja. Kaada seos kakun päälle. Laita maapähkinävoi pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Purista maapähkinävoita ohuiksi viivoiksi kakun päälle ja vetele siitä hammastikun tai haarukan avulla kierteitä kakun pinnalle. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Pirkka Crunchy Peanut Butter maapähkinävoi 350gHinta 3,19/kpl9,11/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Juustoportti luomu kirnuvoi 200gHinta 4,09/kpl20,45/kg
- Pirkka Smooth Peanut Butter maapähkinävoi 350gHinta 3,19/kpl9,11/kg
- Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Pirkka tumma suklaa 200g RFAHinta 3,85/kpl19,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Luomu™ voi 200gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(62 arviota)
- 30 - 60 min3,7(54 arviota)
- 30 - 60 min4,4(100 arviota)
- 30 - 60 min1,7(7 arviota)
- yli 60 min3,8(624 arviota)
- 30 - 60 min3,7(7 arviota)
- 30 - 60 min1,9(20 arviota)
- 30 - 60 min4,4(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (108 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSalla, kakun voi hyvin tehdä päivän tai kaksi aiemmin, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän aivan hyvin. Pohjan voi myös halutessaan pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorrutteen tehdä sitten vasta vähän ennen tarjoilua, jotta se säilyy kauniina.
- Salla4 vuotta sittenKuinka monta päivää kakku säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä?
- Herkkusuu5 vuotta sittenTämä kakku on parasta kakkua mitä oon ikinä syönyt! Kaloripommi mut järkyttömän hyvää <3
- Jari6 vuotta sittenVoikohan tämän kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJari, kakun voi halutessaan pakastaa, mutta kuorrutteen pinta ei välttämättä säily pakastaessa yhtä kauniina.
- Herkkupee6 vuotta sittenSiis tarkoitin: eikö tule ollenkaan jauhoja?
- Herkkupee6 vuotta sittenEikö tähän oikeasti tule ollanjaan jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHerkkupee, kakkuun ei tule ollenkaan jauhoja.
- Raija6 vuotta sittenOlipa hyvä kakku! Tämä avokadohunaja olikin uusi tuttavuus minulle, hyvää!
- Joes6 vuotta sittensieluni itkee verta.
- Jones6 vuotta sittenTodella heikko esitys. Älkää rakkaat ihmiset katsoko tätä reseptiä toiveikkaana. Maapähkinävoi ja 'mutakakku' eivät sovi yhteen. P.s. Pirkka-maapähkinä ei voi.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei no ei oo ennen nåin käynyt, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä mutta uuneissa on eroja ja joskus voidaan tarvita lyhyempi tai pidempi paistoaika.
- no ei oo ennen nåin käynyt7 vuotta sittenTein ohjeen mukaan ja kun irroitin vuuan sivureunat, kakku valui hellalle. Kakku oli kylmennyt kaksi-kolme tuntia. Kaavin valuvan kakun uuteen vuokaan ja laitoin sen uuniin, olkoon siellä nyt tunnin...
- herkkuhammas7 vuotta sittenHei, voiko tähän käyttää voin sijaan kookosöljyä, jos haluaa vähän terveellisempää?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHerkkuhammas, kookosöljy voi käyttäytyä kakussa vähän eri tavoin kuin voi, joten testaamatta emme varmuudella osaa suositella korvaamista.
- yyy7 vuotta sittentäytyykokeilla,terveisin ripa.ta