Maapähkinävoi-suklaakakku
Herkullinen maapähkinä-suklaakakku maistuu taivaalliselta. Tarjoa kahvin kanssa.
- 30 - 60 min
Ainekset
- 450gtummaa suklaata
- 225gvoita
- 8kananmunaa
- voita voiteluun
Päälle
- 85gtummaa suklaata
- 3/4dlkuohukermaa
Valmistus
30 - 60 min- Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat huolella. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Mittaa voi, paloiteltu suklaa ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on sulaa. Sekoita joukkoon hunaja. Anna jäähtyä.
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeiksi monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Sekoita suklaaseos munavaahdon joukkoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä aavistuksen raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
- Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja. Kaada seos kakun päälle. Laita maapähkinävoi pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Purista maapähkinävoita ohuiksi viivoiksi kakun päälle ja vetele siitä hammastikun tai haarukan avulla kierteitä kakun pinnalle. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Salla, kakun voi hyvin tehdä päivän tai kaksi aiemmin, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän aivan hyvin. Pohjan voi myös halutessaan pakastaa ilman kuorrutetta ja kuorrutteen tehdä sitten vasta vähän ennen tarjoilua, jotta se säilyy kauniina.
Kuinka monta päivää kakku säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä?
Tämä kakku on parasta kakkua mitä oon ikinä syönyt! Kaloripommi mut järkyttömän hyvää <3
Voikohan tämän kakun pakastaa?
Jari, kakun voi halutessaan pakastaa, mutta kuorrutteen pinta ei välttämättä säily pakastaessa yhtä kauniina.
Siis tarkoitin: eikö tule ollenkaan jauhoja?
Eikö tähän oikeasti tule ollanjaan jauhoja?
Herkkupee, kakkuun ei tule ollenkaan jauhoja.
Olipa hyvä kakku! Tämä avokadohunaja olikin uusi tuttavuus minulle, hyvää!
sieluni itkee verta.
Todella heikko esitys. Älkää rakkaat ihmiset katsoko tätä reseptiä toiveikkaana. Maapähkinävoi ja 'mutakakku' eivät sovi yhteen. P.s. Pirkka-maapähkinä ei voi.
Hei no ei oo ennen nåin käynyt, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä mutta uuneissa on eroja ja joskus voidaan tarvita lyhyempi tai pidempi paistoaika.
Tein ohjeen mukaan ja kun irroitin vuuan sivureunat, kakku valui hellalle. Kakku oli kylmennyt kaksi-kolme tuntia. Kaavin valuvan kakun uuteen vuokaan ja laitoin sen uuniin, olkoon siellä nyt tunnin...
Hei, voiko tähän käyttää voin sijaan kookosöljyä, jos haluaa vähän terveellisempää?
Herkkuhammas, kookosöljy voi käyttäytyä kakussa vähän eri tavoin kuin voi, joten testaamatta emme varmuudella osaa suositella korvaamista.
täytyykokeilla,terveisin ripa.ta