• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maapähkinävoi-suklaakakku

Makeuta kakkusi Hannan Soppa-blogin tapaan Pirkka hunajalla.
Maapähkinävoi-suklaakakku
Reseptin takana bloggaaja
  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 450gtummaa suklaata
    • 225gvoita
    • 1dlmaapähkinävoita (Pirkka peanut butter crunchy)
    • 1/4dlPirkka Parhaat avokadohunajaa
    • 8kananmunaa
    • voita voiteluun

Päälle:

    • 85gtummaa suklaata
    • 3/4dlkuohukermaa
    • 1/4dlPirkka Parhaat avokadohunajaa
    • 3/4dlmaapähkinävoita (Pirkka peanut butter smooth)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pingota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat huolella. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa voi, paloiteltu suklaa ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on sulaa. Sekoita joukkoon hunaja. Anna jäähtyä.
  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeiksi monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Sekoita suklaaseos munavaahdon joukkoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä aavistuksen raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
  4. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita joukkoon hunaja. Kaada seos kakun päälle. Laita maapähkinävoi pursotuspussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Purista maapähkinävoita ohuiksi viivoiksi kakun päälle ja vetele siitä hammastikun tai haarukan avulla kierteitä kakun pinnalle. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentoi

Arvosana reseptille19
  • no ei oo ennen nåin käynyt16.4.2017

    Tein ohjeen mukaan ja kun irroitin vuuan sivureunat, kakku valui hellalle. Kakku oli kylmennyt kaksi-kolme tuntia. Kaavin valuvan kakun uuteen vuokaan ja laitoin sen uuniin, olkoon siellä nyt tunnin...

  • K-Kuluttajapalvelu16.4.2017

    Hei no ei oo ennen nåin käynyt, ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Paistoaika on testattu K-Koekeittiöllä mutta uuneissa on eroja ja joskus voidaan tarvita lyhyempi tai pidempi paistoaika.

  • herkkuhammas12.4.2017

    Hei, voiko tähän käyttää voin sijaan kookosöljyä, jos haluaa vähän terveellisempää?

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2017

    Herkkuhammas, kookosöljy voi käyttäytyä kakussa vähän eri tavoin kuin voi, joten testaamatta emme varmuudella osaa suositella korvaamista.

  • yyy4.3.2017

    täytyykokeilla,terveisin ripa.ta