• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Frikadellit stroganovin tapaan

Frikadellit stroganovin tapaan eli pienet lihapyörykät maustekurkulla maustetussa kastikkeessa.
Frikadellit stroganovin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 325 kcal / annos (250g)

Ainekset

5 annosta
    • 500gnaudan jauhelihaa
    • 1sipuli (tai 100 g sipulikuutioita)
    • 1/2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklpiparjuuritahnaa
    • 1rklsinappia
    • 1rklchilikastiketta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna sipuli erittäin hienoksi ja kiehauta pannulla öljyssä tai kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (650 w) pari minuuttia.
  2. Sekoita kaikki ainekset jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin pieniä lihapyöryköitä, noin 30 kappaletta. Paista pyörykät pannulla kauniin ruskeiksi.
  3. Valmista kastike laakeassa kattilassa tai paistokasarissa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon suikaloitu maustekurkku ja smetana. Lisää kastikkeeseen lopuksi lihapyörykät ja kuutioidut tomaatit. Kuumenna ja hienonna pinnalle persiljaa tai kirveliä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan ja vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia22,5 g
  • Hiilihydraatteja9,8 g
  • Rasvaa20,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille