• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Frittisilakoita ja -chilejä salaatissa

Frittisilakoita ja -chilejä salaatissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 425 kcal / annos (500g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(300 g)tuoreita silakkafileitä (pienikokoisia)
    • 1/2tlsuolaa
    • hiukanvalkopippuria
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 8kplkeltaisia chilejä (keskitulinen)

Frityyritaikina

    • 1dlolutta
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1keltuainen
    • 1/2tlsuolaa
    • 1valkuainen vatkattuna

Friteerauskeittimeen

    • rypsiöljyä laitteen ohjeen mukaan

Salaatti

    • 500gpienehköjä uusia perunoita
    • 3rkloliiviöljyä
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • suolaa, pippuria
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1(n. 250 g)pieni kesäkurpitsa
    • 1rkloliiviöljyä
    • suolaa, pippuria
    • 2tomaattia
    • 1sitruunaa
    • 150gjääsalaattia tai muuta salaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita frityyritaikina valkuaista lukuunottamatta ja jätä taikina turpoamaan.
  2. Valmistele salaatti. Jos perunoista lähtee kuori harjaamalla, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää pavut perunoiden päälle ja jatka keittämistä vielä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Leikkaa perunat lohkoiksi. Sekoita kastike ja lisää perunoiden joukkoon.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Ruskista kevyesti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet.
  4. Levitä salaatin lehdet laakealle vadille. Lisää perunalohkot, tilli, pavut ja kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatti- ja sitruunalohkot.
  5. Poista silakkafileista selkäevät. Ripottele fileille suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehua. Halkaise chilit kantoineen, poista siemenet ja kalvot.
  6. Lisää friteerauskeittimeen rypsiöljyä ohjeen mukainen määra. Säädä termostaatti 180 asteeseen. Kuumenna öljy. Lämmitä uuni 75-asteiseksi. Vuoraa uuninkestävä vati talouspaperilla.
  7. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää frityyritaikinaan. Kasta silakkafileet yksi kerrallaan ruoanvalmistuspihdeillä taikinaan ja nosta kuumaan öljyyn. Kypsennä kerrallaan vain 4-6 fileetä keittimen koosta riippuen. Kypsennä 2-2 1/2 minuuttia. Käännä fileitä puolivälissä, kun alapuolen taikina on ruskistunut.
  8. Nosta fileet korilla keittimestä, ravistele öljy pois ja kaada vadille valumaan. Nosta vati uuniin, jotta kalat pysyvät lämpiminä, kunnes olet kypsentänyt kaikki fileet. Friteeraa samoin chilit. Tarjoa kuumat, rapeat frittisilakat ja chilit salaatin päällä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 500g100 g

  • 425 kcal2 100 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille