Frittisilakoita ja -chilejä salaatissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 pkt (300 g) | tuoreita silakkafileitä (pienikokoisia) tai |
1/2 tl | suolaa tai |
hiukan | valkopippuria tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
8 kpl | keltaisia chilejä (keskitulinen) tai |
Frityyritaikina | |
---|---|
1 dl | olutta tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | valkuainen vatkattuna tai |
Friteerauskeittimeen | |
rypsiöljyä laitteen ohjeen mukaan tai | |
Salaatti | |
500 g | pienehköjä uusia perunoita tai |
1/2 ps (n. 150 g) | tai |
3 rkl | oliiviöljyä tai |
1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
suolaa, pippuria tai | |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 (n. 250 g) | pieni kesäkurpitsa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
suolaa, pippuria tai | |
2 | tomaattia tai |
1 | sitruunaa tai |
150 g | jääsalaattia tai muuta salaattia tai |
Valmistus
Sekoita frityyritaikina valkuaista lukuunottamatta ja jätä taikina turpoamaan.
Valmistele salaatti. Jos perunoista lähtee kuori harjaamalla, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää pavut perunoiden päälle ja jatka keittämistä vielä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Leikkaa perunat lohkoiksi. Sekoita kastike ja lisää perunoiden joukkoon.
Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Ruskista kevyesti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet.
Levitä salaatin lehdet laakealle vadille. Lisää perunalohkot, tilli, pavut ja kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatti- ja sitruunalohkot.
Poista silakkafileista selkäevät. Ripottele fileille suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehua. Halkaise chilit kantoineen, poista siemenet ja kalvot.
Lisää friteerauskeittimeen rypsiöljyä ohjeen mukainen määra. Säädä termostaatti 180 asteeseen. Kuumenna öljy. Lämmitä uuni 75-asteiseksi. Vuoraa uuninkestävä vati talouspaperilla.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää frityyritaikinaan. Kasta silakkafileet yksi kerrallaan ruoanvalmistuspihdeillä taikinaan ja nosta kuumaan öljyyn. Kypsennä kerrallaan vain 4–6 fileetä keittimen koosta riippuen. Kypsennä 2–2 1/2 minuuttia. Käännä fileitä puolivälissä, kun alapuolen taikina on ruskistunut.
Nosta fileet korilla keittimestä, ravistele öljy pois ja kaada vadille valumaan. Nosta vati uuniin, jotta kalat pysyvät lämpiminä, kunnes olet kypsentänyt kaikki fileet. Friteeraa samoin chilit. Tarjoa kuumat, rapeat frittisilakat ja chilit salaatin päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria mustapippuri jauhettu 20gHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lkHinta 0,99/kpl9,90/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Varhaisperuna ulkomainenHinta 5,49/kg
- Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakasteHinta 0,85/kpl2,83/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,31/kpl3,49/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Meira Mustapippuri 25g jauhettu pssHinta 1,25/kpl50,00/kg