Frittisilakoita ja -chilejä salaatissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Frittisilakoita ja -chilejä salaatissa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Tarjoa frittisilakoita salaatin kanssa!
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (300 g)
 
tuoreita silakkafileitä (pienikokoisia)
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
hiukan
 
valkopippuria
tai
1–2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
8 kpl
 
keltaisia chilejä (keskitulinen)
tai

Frityyritaikina

1 dl
 
olutta
tai
1 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
valkuainen vatkattuna
tai

Friteerauskeittimeen

 
rypsiöljyä laitteen ohjeen mukaan
tai

Salaatti

500 g
 
pienehköjä uusia perunoita
tai
1/2 ps (n. 150 g)
 
tai
3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
 
suolaa, pippuria
tai
1/2 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
1 (n. 250 g)
 
pieni kesäkurpitsa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
 
suolaa, pippuria
tai
2
 
tomaattia
tai
1
 
sitruunaa
tai
150 g
 
jääsalaattia tai muuta salaattia
tai

Valmistus

yli 60 min

Sekoita frityyritaikina valkuaista lukuunottamatta ja jätä taikina turpoamaan.

Valmistele salaatti. Jos perunoista lähtee kuori harjaamalla, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää pavut perunoiden päälle ja jatka keittämistä vielä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Leikkaa perunat lohkoiksi. Sekoita kastike ja lisää perunoiden joukkoon.

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Ruskista kevyesti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet.

Levitä salaatin lehdet laakealle vadille. Lisää perunalohkot, tilli, pavut ja kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatti- ja sitruunalohkot.

Poista silakkafileista selkäevät. Ripottele fileille suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehua. Halkaise chilit kantoineen, poista siemenet ja kalvot.

Lisää friteerauskeittimeen rypsiöljyä ohjeen mukainen määra. Säädä termostaatti 180 asteeseen. Kuumenna öljy. Lämmitä uuni 75-asteiseksi. Vuoraa uuninkestävä vati talouspaperilla.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää frityyritaikinaan. Kasta silakkafileet yksi kerrallaan ruoanvalmistuspihdeillä taikinaan ja nosta kuumaan öljyyn. Kypsennä kerrallaan vain 4–6 fileetä keittimen koosta riippuen. Kypsennä 2–2 1/2 minuuttia. Käännä fileitä puolivälissä, kun alapuolen taikina on ruskistunut.

Nosta fileet korilla keittimestä, ravistele öljy pois ja kaada vadille valumaan. Nosta vati uuniin, jotta kalat pysyvät lämpiminä, kunnes olet kypsentänyt kaikki fileet. Friteeraa samoin chilit. Tarjoa kuumat, rapeat frittisilakat ja chilit salaatin päällä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria mustapippuri jauhettu 20g
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 0,87/kpl
    3,49/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
    Hinta 0,99/kpl
    9,90/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Varhaisperuna ulkomainen
    Hinta 5,49/kg
  • Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakaste
    Hinta 0,85/kpl
    2,83/kg
  • Tomaatti Suomi
    Hinta n. 0,31/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
    Hinta 1,25/kpl
    50,00/kg