Frittisilakoita ja -chilejä salaatissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Tarjoa frittisilakoita salaatin kanssa!
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
- 1 pkt (300 g) tuoreita silakkafileitä (pienikokoisia)
- 1/2 tl suolaa
- hiukan valkopippuria
- 1–2 rkl sitruunanmehua
- 8 kpl keltaisia chilejä (keskitulinen)
Frityyritaikina
- 1 dl olutta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/2 tl suolaa
- 1 valkuainen vatkattuna
Friteerauskeittimeen
- rypsiöljyä laitteen ohjeen mukaan
Salaatti
- 500 g pienehköjä uusia perunoita
- 1/2 ps (n. 150 g) Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 rkl sitruunanmehua
- suolaa, pippuria
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 1 (n. 250 g) pieni kesäkurpitsa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, pippuria
- 2 tomaattia
- 1 sitruunaa
- 150 g jääsalaattia tai muuta salaattia
Ravintosisältö
- Energia410 kJ / 98 kcal
- Rasva4,8 g
- josta tyydyttynyttä0,8 g
- Hiilihydraatit8,2 g
- josta sokereita1,7 g
- Proteiini4,1 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita frityyritaikina valkuaista lukuunottamatta ja jätä taikina turpoamaan.
- Valmistele salaatti. Jos perunoista lähtee kuori harjaamalla, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää pavut perunoiden päälle ja jatka keittämistä vielä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Leikkaa perunat lohkoiksi. Sekoita kastike ja lisää perunoiden joukkoon.
- Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Ruskista kevyesti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet.
- Levitä salaatin lehdet laakealle vadille. Lisää perunalohkot, tilli, pavut ja kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatti- ja sitruunalohkot.
- Poista silakkafileista selkäevät. Ripottele fileille suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehua. Halkaise chilit kantoineen, poista siemenet ja kalvot.
- Lisää friteerauskeittimeen rypsiöljyä ohjeen mukainen määra. Säädä termostaatti 180 asteeseen. Kuumenna öljy. Lämmitä uuni 75-asteiseksi. Vuoraa uuninkestävä vati talouspaperilla.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää frityyritaikinaan. Kasta silakkafileet yksi kerrallaan ruoanvalmistuspihdeillä taikinaan ja nosta kuumaan öljyyn. Kypsennä kerrallaan vain 4–6 fileetä keittimen koosta riippuen. Kypsennä 2–2 1/2 minuuttia. Käännä fileitä puolivälissä, kun alapuolen taikina on ruskistunut.
- Nosta fileet korilla keittimestä, ravistele öljy pois ja kaada vadille valumaan. Nosta vati uuniin, jotta kalat pysyvät lämpiminä, kunnes olet kypsentänyt kaikki fileet. Friteeraa samoin chilit. Tarjoa kuumat, rapeat frittisilakat ja chilit salaatin päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min
- yli 60 min3,4(8 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min2,3(3 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- alle 30 min3,8(25 arviota)