• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-ananasceviche

Lohi-ananasceviche
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 135 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta
    • 600gkirjolohi- tai lohifileetä

Marinadi

    • 1pienimieto punainen chili
    • 1tlsuolaa
    • 3-4(1 dl)limetin mehu
    • 1 1/2(1 dl)sitruunan mehu
    • 1/2dlöljyä

Salaatti

    • 1(1 kg)ananas
    • 4(350 g)tomaattia
    • 1(200 g)kurkku
    • 1(70 g)punasipuli
    • 1dlpersiljaa tai korianteria

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kalasta ruodot ja nahka. Leikkaa filee pieniksi kuutioiksi ja pane kuutiot laakeaan vuokaan.
  2. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja vaaleat seinämät. (Käytä suojakäsineitä.) Ripottele kalapalojen päälle chili ja suola. Sekoita sitrusmehut ja öljy keskenään. Ota marinadista noin 1/2 dl talteen ja kaada loppu kalapalojen päälle.
  3. Anna kalan maustua jääkaapissa hyvin peitettynä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli, kunnes sen liha on muuttunut läpikuultamattomaksi. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.
  4. Kuori, poista kova keskusta ja kuutioi ananas. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Hienonna punasipuli ja persilja. Yhdistä salaatin ainekset keskenään ja siirrä salaatti tarjoiluvadille. Nostele kalapalat salaatin päälle ja valuta talteen otettu marinadi salaatille. Tarjoa noutopöydässä tai alkupalana.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 135 kcal565 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille