Hyppää sisältöön
Tilligraavattu lohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tilligraavattu lohi

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Graavilohi on monessa kalapöydässä se suosikkikala! Graavaaminen on helppoa - tarvitset vain suolaa, sokeria ja valitsemiasi mausteita!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 annosta
  • 1 kg lohifileen keskipalaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl (50 g) karkeaa merisuolaa
  • 1 1/2 tl kokonaisia valkopippureita murskattuja
  • runsaasti tillinoksia

Lisäksi

  • sitruuna

Ravintosisältö

  • Energia
    868 kJ / 207 kcal
  • Rasva
    13,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,7 g
  • Hiilihydraatit
    1,6 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    19,2 g
  • Suola
    5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lohifileestä pois mahapuolen ohut rasva. Nypi pystyruodot pois pinseteillä, mikäli ruotoja ei ole poistettu jo kaupassa.
  2. Sekoita sokeri, suola ja murskatut valkopippurit keskenään. Kuivaa kalan pinta. Levitä puolet seoksesta tasaisesti fileelle. Jaa pala keskeltä kahtia. Peitä toinen fileepala kokonaan tuoreilla tillinoksilla.
  3. Aseta toinen fileepala päälle tiiviisti niin, että toisen palan paksumpi selkäliha tulee toisen palan ohuempaa kylkilihaa vasten. Ota iso pala foliota ja ripottele puolet mausteseoksesta sille. Nosta kala päälle ja levitä loput mausteseoksesta nahan päälle. Paketoi kala tiiviisti folioon ja muovipussiin.
  4. Nosta pussi astiassa jääkaappiin ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna lohen suolautua 1 1/2–2 vuorokautta, fileen paksuudesta riippuen. Käännä muutaman kerran suolautumisen aikana. Poista tillinoksat ja mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa filee irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (5 arviota)

  • Aloitteleva
    6 vuotta sitten
    Mihin /miten sitruuna.