Tilligraavattu lohi
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Graavilohi on monessa kalapöydässä se suosikkikala! Graavaaminen on helppoa - tarvitset vain suolaa, sokeria ja valitsemiasi mausteita!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
15 annosta
- 1 kg lohifileen keskipalaa
- 1 rkl sokeria
- 3 rkl (50 g) karkeaa merisuolaa
- 1 1/2 tl kokonaisia valkopippureita murskattuja
- runsaasti tillinoksia
Lisäksi
- sitruuna
Ravintosisältö
- Energia868 kJ / 207 kcal
- Rasva13,9 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit1,6 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini19,2 g
- Suola5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa lohifileestä pois mahapuolen ohut rasva. Nypi pystyruodot pois pinseteillä, mikäli ruotoja ei ole poistettu jo kaupassa.
- Sekoita sokeri, suola ja murskatut valkopippurit keskenään. Kuivaa kalan pinta. Levitä puolet seoksesta tasaisesti fileelle. Jaa pala keskeltä kahtia. Peitä toinen fileepala kokonaan tuoreilla tillinoksilla.
- Aseta toinen fileepala päälle tiiviisti niin, että toisen palan paksumpi selkäliha tulee toisen palan ohuempaa kylkilihaa vasten. Ota iso pala foliota ja ripottele puolet mausteseoksesta sille. Nosta kala päälle ja levitä loput mausteseoksesta nahan päälle. Paketoi kala tiiviisti folioon ja muovipussiin.
- Nosta pussi astiassa jääkaappiin ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna lohen suolautua 1 1/2–2 vuorokautta, fileen paksuudesta riippuen. Käännä muutaman kerran suolautumisen aikana. Poista tillinoksat ja mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa filee irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(133 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min4,4(26 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (5 arviota)
- Aloitteleva6 vuotta sittenMihin /miten sitruuna.