Tilligraavattu lohi
Graavilohi on monessa kalapöydässä se suosikkikala! Graavaaminen on helppoa - tarvitset vain suolaa, sokeria ja valitsemiasi mausteita!
15 annostayli 60 min103 kcal / annos (65g)
Ainekset
15 annosta
- 1kglohifileen keskipalaa
- 1rklsokeria
- 3rkl(50 g)karkeaa merisuolaa
- 1 1/2tlkokonaisia valkopippureita murskattuja
- runsaastitillinoksia
Lisäksi
- sitruuna
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa lohifileestä pois mahapuolen ohut rasva. Nypi pystyruodot pois pinseteillä, mikäli ruotoja ei ole poistettu jo kaupassa.
- Sekoita sokeri, suola ja murskatut valkopippurit keskenään. Kuivaa kalan pinta. Levitä puolet seoksesta tasaisesti fileelle. Jaa pala keskeltä kahtia. Peitä toinen fileepala kokonaan tuoreilla tillinoksilla.
- Aseta toinen fileepala päälle tiiviisti niin, että toisen palan paksumpi selkäliha tulee toisen palan ohuempaa kylkilihaa vasten. Ota iso pala foliota ja ripottele puolet mausteseoksesta sille. Nosta kala päälle ja levitä loput mausteseoksesta nahan päälle. Paketoi kala tiiviisti folioon ja muovipussiin.
- Nosta pussi astiassa jääkaappiin ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna lohen suolautua 1 1/2-2 vuorokautta, fileen paksuudesta riippuen. Käännä muutaman kerran suolautumisen aikana. Poista tillinoksat ja mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa filee irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 65g100 g
- 103 kcal431 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mihin /miten sitruuna.