• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunaiset lohipihvit

Sitruunaiset lohipihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 276 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifileetä, ruodoton (sis. suolaa 1%)
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1kananmuna
    • ripausmustapippuria
    • tilliä
    • 1sitruuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi kala ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Hienonna viipaleet pieneksi ja siirrä ne kulhoon.
  2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää muna, mustapippuri ja runsaasti hienonnettua tilliä. Sekoita kalaseos hyvin.
  3. Kuumenna rasvaa isossa paistinpannussa tai muurinpohjapannussa. Nosta kalaseosta kauhalla keoksi kuumalle pannulle ja tasoita pinta. Annoksesta tulee 6 pihviä. Anna pihvien alapuolien ruskistua rauhassa. Käännä pihvit lastalla ja miedonna lämpöä. Pane pihvien päälle hetkeksi kansi.
  4. Leikkaa pestystä sitruunasta 6 ohutta viipaletta ja purista lopusta sitruunasta mehu. Kaada mehu pihveille. Nosta sitruunaviipaleet pihvien päälle. Viimeistele lohipihvit tillillä. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja salaattia.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 276 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3