• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marinoitu linssisalaatti

Marinoitu linssisalaatti on ruokaisa salaatti syötäväksi sellaisenaan tai broilerin lisäkkeenä. Tämäkin kasvisruokaresepti vain noin 1,55 €/annos.
Marinoitu linssisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 385 kcal / annos (335g)

Ainekset

4 annosta

Marinoidut linssit

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja keitä suolalla maustetussa vedessä 7 minuuttia. Valuta linssit ja jäähdytä ne kulhossa esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa.
  2. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
  3. Sekoita marinoitujen linssien ainekset keskenään ja anna marinoitua hetki jääkaapissa.
  4. Revi salaatti vadille. Kuutioi tomaatit ja kurkku ja sekoita puolet niistä salaatin ja puolet marinoitujen linssien joukkoon.
  5. Levitä linssiseos salaatille. Ripottele pinnalle pähkinät ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa ruokaisana salaattina tuoreen leivän kanssa. Kastikkeeksi sopii turkkilainen jogurtti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 335g100 g

  • 385 kcal1 610 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua