• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vihreä gazpacho-keittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihreä gazpacho-keitto

Ihana vihreä gazpacho on kesäruokaa parhaimmillaan. Kylmä gazpacho maistuu erityisen hyvin kuumana hellepäivänä. Noin 1,70€/annos.

  • 5 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 annosta
    • 500gkeltaisia kirsikkatomaatteja
    • 3nippusipulia
    • 1(n. 250 g)vihreä paprika
    • 1/2tuore vihreä chilipalko
    • 1/2(n. 250 g)kurkkua
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1pieni viipale paahtoleipää
    • 3dlvettä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele tomaatit ja poista niistä kannat. Huuhdo ja paloittele nippusipulit. Pane tomaatit ja sipulit tehosekoittimen kannuun.
  2. Halkaise paprika ja chilipalko. Poista siemenet. Lisää lohkottu paprika ja chili kannuun. Lisää myös paloiteltu kurkku ja kuorittu valkosipulinkynsi.
  3. Lisää hieman kuivahtanut paahtoleipä, vesi, sitruunanmehu ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Viilennä keitto jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua