Paahdettu paprika-tomaattikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Uunissa paahdetuista paprikoista ja tomaateista syntyy täyteläisen makuinen kasviskeitto. Tarjoa keitto joko pääruokana tai pienempinä alkuruoka-annoksina.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 3 (n. 700 g) punaista paprikaa
- 4 (n. 400 g) Pirkka luumutomaattia tai tomaattia
- 1 (100 g) punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1–1 1/2 dl vettä
- 1 tl valko- tai punaviinietikkaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 3/4 tl suolaa
Tuoresalsa
- 1 (n. 100 g) Pirkka luumutomaatti tai tomaatti
- 1 (50 g) pieni punasipuli
- 1 Pirkka mieto punainen chili
- 1/2 limetin kuori ja mehu
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Ravintosisältö
- Energia379 kJ / 90 kcal
- Rasva5,1 g
- josta tyydyttynyttä2,2 g
- Hiilihydraatit7,8 g
- josta sokereita6,9 g
- Proteiini2,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Leikkaa tomaatit puoliksi ja poista siemenet halutessasi, laita tomaatit pellille. Lisää pellille myös kuorittu, lohkottu sipuli sekä kuorimattomat valkosipulinkynnet. Voitele kasvikset öljyllä.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Anna kasvisten jäähtyä hieman. Poista paprikoista, tomaateista ja valkosipulinkynsistä kuoret.
- Laita kasvikset, vesi, etikka ja mausteet monitoimikoneen kulhoon, soseuta sileäksi. Kuumenna keitto kattilassa.
- Kuutioi tomaatti. Hienonna kuorittu punasipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet, hienonna chili. Sekoita salsan ainekset kulhossa. Tarjoa keitto salsan ja ranskankerman kanssa.
Keitosta saat vegaanisen, kun vaihdat ranskankerma kaurafraicheen. Voit myös korvata tuoresalsan korianterin basilikalla tai persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −25 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,35/kpl (9,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,2(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(13 arviota)
- 30 - 60 min3,2(89 arviota)
- alle 30 min3,8(49 arviota)
- alle 30 min4,0(29 arviota)
- alle 30 min4,0(323 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- 30 - 60 min3,7(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (90 arviota)
- Elina6 kuukautta sittenKummallisen vetistä, löysää keittoa tällä ohjeella. Maku ok. Ensi kerralla laitan puolet vähemmän nestettä.
- Veke8 kuukautta sittenTodella hyvä keitto, tomaatit ja paprikat omasta kasvihuoneesta. En tehnyt salsaa, ranskankerman laitoin keiton sekaan ja kuumensin sen keiton mukana, toimi hyvin siten. n. 3 annosta.
- Suvi8 kuukautta sittenVarsin maukas keitto. En tehnyt salsaa ja ranskankerman sijaan tarjoilin ihan vaan oliiviöljyn kanssa. Toimi niinkin. Mutta annoskoko ei millään tavoin ole neljälle. Sanoisin, että alkuruokana 2-3 henkilölle sopiva.
- miwififi9 kuukautta sittenTosi hyvä pohjaresepti. Tuunasin vähän: lisäsin kokonaisen valkosipulin (leikkaa pää pois ja pursota kypsä sipuli mukaan) ja chilejä. Käytin omia tomaatteja niin paljon kun pellille mahtui ja vain pari paprikaa. Lurautin vähän kevytkermaa, enkä tehnyt salsaa, vaan grillijuustovoileipiä lisäksi. Nam!
- Lisa10 kuukautta sittenNestettä soppaan (4 annosta) vain 1-1,5 dl?
- Kotikokki1 vuosi sittenHyvä kokonaisuus! Keitosta ei kuitenkaan riitä neljälle, pikemminkin kahdelle.
- ritu2 vuotta sittentosi hyvää ja kevytä
- Mr Worldwide2 vuotta sittenSe on kyllä näissä K-ruoka resepteissä kumma, kun ne ei ikinä oikein maistu miltään. Liian vähän käytetään mausteita ja mennään terveys edellä. Myös Suomessa vihannekset ovat kausittaisia, eli tätä kun tekee syys-talvi-keväällä, niin paikalliset tomaatit ovat kuin vettä söisi.
- Tomaatti2 vuotta sittenIhan hyvää, aika makeahko omaan makuun. Annoksia tällä ohjeella tulee 2, ei 4.
- Home Chef Mark2 vuotta sittenCan out good. I used only a cattle because I don't see the need to use the oven. Make sure to use great tomato because if you use bad once your soup will taste acidy and I suggest to add the etikka at the end just before serving. It took me 18min to make. Follow @homechefmark on Instagram if you are if you are a food lover like me.
- Kotikokki2 vuotta sittenHyvää tuli. Vettähän lisätään ohjeen mukaan siis 1dl - 1,5dl.. ei litraa tai puolta :) kommenttina edellisiin..
- Ninni2 vuotta sittenLaitoin vettä vaan litran ja aika lirua tuli. Varmasti noin puolella litralla vettä olisi maku kohdallaan.
- Neko2 vuotta sittenIhan hyvää. Melko mietoa, mutta hyvin upposi.
- Lelu2 vuotta sittenErinomaista, sanoivat syöjät! Jätin tomaatin siemenet pois ja lisäsin vain 1/2 dl vettä.
- Eo2 vuotta sittenMun makuun aika mieto, maistui paprikalta ja vedeltä. Lisäsin kasvisliemikuution, niin tuli makua lisää. Ihan hyvää oli silti!