• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gratinoitu ratatouillepasta

Gratinoitu ratatouillepasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja hienonna varret. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit. Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
  3. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Kuullota öljyssä ensin sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon chili ja paprikat, niiden jälkeen kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot. Lisää kattilaan myös tomaattilohkot ja tilkka vettä. Mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja sitruunanmehulla. Anna vihannesten hautua kannen alla noin 5 minuuttia.
  4. Valuta pasta hyvin ja sekoita kattilaan vihannessekoituksen joukkoon. Mausta seos parmesaaniraasteella. Kaada pasta-vihannessekoitus uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin ja parmesaaniraasteen kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 375 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3