Ginigraavattu lohi
- Annosmäärän. 12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mausta graavilohi tänä vuonna ginillä, katajanmarjoilla ja rosmariinilla ja viimeistele komeus karpaloilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 12 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1/4–1/2 dl | giniä (esim. Napue) tai |
2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 rkl | katajanmarjoja tai |
4 | rosmariinin oksaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 1/2 dl | karpaloita (pakaste) tai |
tuoretta rosmariinia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 168 kJ / 279 kcal |
Rasva | 17,6 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 24,4 g |
Suola | 7,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee folion ja voipaperin päälle, taita arkkien reunat ylöspäin ja valuta kalan päälle gini. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja morttelissa hienonnetut katajanmarjat. Pane rosmariinin oksat fileiden väliin ja käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin ja folion avulla ja laita pieneen muovipussiin.
Anna graavautua painon alla 1–1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla karpaloilla ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Santa Maria Katajanmarja, purkki 22gHinta 2,49/kpl113,18/kg
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Pakkasmarja Karpaloita 200 gHinta 2,75/kpl13,75/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 gHinta 6,99/kpl17,47/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,9(294 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
- yli 60 min3,8(126 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (164 arviota)
- Korppi.5 vuotta sittenKävisikö siihen kapriksetkin ? Mitä, jos laittaa pikku katajanneulasia tai rosmariinia ? Ainakin Kyrö Napue ginidrinkkeihin joskus laitetaan ja sopii oikein kivasti 🍸🌿.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKorppi, kaprikset, rosmariini tai pienet katajanoksat sopivat kaikki oikein hyvin koristeeksi graavikalalle.
- Muusa6 vuotta sittenOli hyvää! Hiukan makeaa tosin, siihen vaikutti kyllä isosti ginivalintakin. Mietityttämään jäi vaan valmiin tuotteen alkoholipitoisuudet.
- sterna8 vuotta sittenTosi vaikeaa (mahdotonta) löytää katajanmarjoja, pitää tehdä ilman niitä, toivottavasti tulee kuitenkin syötävää.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKatajanmarjoja löytyy isommista ruokakaupoista maustehyllystä. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta valikoimiin.
- katajanmarja8 vuotta sittenMistä saa katajanmarjoja?
- aitoa ..8 vuotta sittenVain karkeaa suolaa...ja tilliä jos on pakkasessa..
- Gin-gin8 vuotta sittenAion tehdä ensimmäisen kerran itse graavilohta, kuulostaa älyttömän hyvältä!