Ginigraavattu lohi
Mausta graavilohi tänä vuonna ginillä, katajanmarjoilla ja rosmariinilla ja viimeistele komeus karpaloilla. N. 1,10€/annos.
n. 12 annostayli 60 min69,9 kcal / annos (45g)
Ainekset
n. 12 annosta
- n. 700glohifileetä
- 1/4-1/2dlginiä (esim. Napue)
- 2rklkarkeaa merisuolaa
- 1rklsokeria
- 1rklkatajanmarjoja
- 4rosmariinin oksaa
Pinnalle
- n. 1/2dlkarpaloita (pakaste)
- tuoretta rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee folion ja voipaperin päälle, taita arkkien reunat ylöspäin ja valuta kalan päälle gini. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja morttelissa hienonnetut katajanmarjat. Pane rosmariinin oksat fileiden väliin ja käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin ja folion avulla ja laita pieneen muovipussiin.
- Anna graavautua painon alla 1-1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
- Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla karpaloilla ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 45g100 g
- 69,9 kcal292 kJ
- Proteiinia 6,59 g
- Hiilihydraatteja0,86 g
- Rasvaa4,27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kävisikö siihen kapriksetkin ? Mitä, jos laittaa pikku katajanneulasia tai rosmariinia ? Ainakin Kyrö Napue ginidrinkkeihin joskus laitetaan ja sopii oikein kivasti 🍸🌿.
Korppi, kaprikset, rosmariini tai pienet katajanoksat sopivat kaikki oikein hyvin koristeeksi graavikalalle.
Oli hyvää! Hiukan makeaa tosin, siihen vaikutti kyllä isosti ginivalintakin. Mietityttämään jäi vaan valmiin tuotteen alkoholipitoisuudet.
Tosi vaikeaa (mahdotonta) löytää katajanmarjoja, pitää tehdä ilman niitä, toivottavasti tulee kuitenkin syötävää.
Katajanmarjoja löytyy isommista ruokakaupoista maustehyllystä. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta valikoimiin.
Mistä saa katajanmarjoja?
Vain karkeaa suolaa...ja tilliä jos on pakkasessa..
Aion tehdä ensimmäisen kerran itse graavilohta, kuulostaa älyttömän hyvältä!
Onko GINI paras gravaus ??? Myös LAPSET syövät ! Varovaisuutta JOULUUN