Ginigraavattu lohi
- Annosmäärän. 12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mausta graavilohi tänä vuonna ginillä, katajanmarjoilla ja rosmariinilla ja viimeistele komeus karpaloilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 12 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1/4–1/2 dl | giniä (esim. Napue) tai |
2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 rkl | katajanmarjoja tai |
4 | rosmariinin oksaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 1/2 dl | karpaloita (pakaste) tai |
tuoretta rosmariinia tai |
Valmistus
yli 60 min
Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee folion ja voipaperin päälle, taita arkkien reunat ylöspäin ja valuta kalan päälle gini. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja morttelissa hienonnetut katajanmarjat. Pane rosmariinin oksat fileiden väliin ja käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin ja folion avulla ja laita pieneen muovipussiin.
Anna graavautua painon alla 1–1 1/2 vuorokautta jääkaapissa. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla karpaloilla ja tuoreella rosmariinilla. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(24 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,9(69 arviota)
- yli 60 min4,0(62 arviota)
- yli 60 min3,8(102 arviota)
- yli 60 min3,4(67 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
- yli 60 min3,9(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (153 arviota)
- Korppi.3 vuotta sittenKävisikö siihen kapriksetkin ? Mitä, jos laittaa pikku katajanneulasia tai rosmariinia ? Ainakin Kyrö Napue ginidrinkkeihin joskus laitetaan ja sopii oikein kivasti 🍸🌿.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKorppi, kaprikset, rosmariini tai pienet katajanoksat sopivat kaikki oikein hyvin koristeeksi graavikalalle.
- Muusa4 vuotta sittenOli hyvää! Hiukan makeaa tosin, siihen vaikutti kyllä isosti ginivalintakin. Mietityttämään jäi vaan valmiin tuotteen alkoholipitoisuudet.
- sterna6 vuotta sittenTosi vaikeaa (mahdotonta) löytää katajanmarjoja, pitää tehdä ilman niitä, toivottavasti tulee kuitenkin syötävää.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKatajanmarjoja löytyy isommista ruokakaupoista maustehyllystä. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa kaupan henkilökunnalta valikoimiin.
- katajanmarja6 vuotta sittenMistä saa katajanmarjoja?
- aitoa ..6 vuotta sittenVain karkeaa suolaa...ja tilliä jos on pakkasessa..
- Gin-gin6 vuotta sittenAion tehdä ensimmäisen kerran itse graavilohta, kuulostaa älyttömän hyvältä!
- HYVÄÄ JOULUA6 vuotta sittenOnko GINI paras gravaus ??? Myös LAPSET syövät ! Varovaisuutta JOULUUN