Punajuurigraavattu lohi
Perinteinen graavilohi saa pirteän uuden värin punajuuriraasteesta. Noin 1,15€/annos
- 10 annos
- yli 60 min
- 80 kcal / annos (50g)
Ainekset
10 annos
- 600glohi- tai kirjolohifileetä
- n. 1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
- 1rklsokeria
- 1tlvalkopippuria rouhittuna
- 1-2kpl(250 g)Pirkka punajuuria (tuoreita)
Valmistus
yli 60 min- Nypi lohifileestä ruodot. Leikkaa fileen reunat tasaisiksi. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
- Pane lohifilee suureen pakastepussiin nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Levitä punajuuriraaste lohifileen pintaan tasaiseksi kerrokseksi. Sido pussi kiinni ja aseta lohifilee jääkaappiin nahkapuoli ylöspäin.
- Anna lohen graavautua kylmässä 1-2 vuorokautta. Kääntele lohifileetä muutama kerta graavauksen aikana.
- Ota lohifilee pussista ja pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet pois sen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa graavilohi alkupalana sellaisenaan tai esimerkiksi ruisleivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 80 kcal335 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Lohi kuuluu ehdottomasti joulupöytään