• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuurigraavattu lohi

Perinteinen graavilohi saa pirteän uuden värin punajuuriraasteesta.
Punajuurigraavattu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annos
  • yli 60 min
  • 80 kcal / annos (50g)

Ainekset

10 annos

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi lohifileestä ruodot. Leikkaa fileen reunat tasaisiksi. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
  2. Pane lohifilee suureen pakastepussiin nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan suola, sokeri ja valkopippuri. Levitä punajuuriraaste lohifileen pintaan tasaiseksi kerrokseksi. Sido pussi kiinni ja aseta lohifilee jääkaappiin nahkapuoli ylöspäin.
  3. Anna lohen graavautua kylmässä 1-2 vuorokautta. Kääntele lohifileetä muutama kerta graavauksen aikana.
  4. Ota lohifilee pussista ja pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet pois sen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa graavilohi alkupalana sellaisenaan tai esimerkiksi ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 80 kcal335 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13