Mustikkagraavattu lohi
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Upean värinen ja makuinen mustikkagraavattu lohi on kalapöydän katseenvangitsija. Resepti: Kalaasi-blogi.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
800 g | lohifileetä tai |
2 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 ps (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 687 kJ / 164 kcal |
Rasva | 10,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 3,3 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 14,2 g |
Suola | 4,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata mustikat kohmeisiksi.
Aseta lohifilee kelmun tai folion päälle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa.
Sekoita suola ja sokeri keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileen päälle. Ripottele pippuri fileelle.
Jaa mustikat tasaisesti lohifileelle ja painele kohmeisia mustikoita hieman.
Kääri lohifilee tiukaksi paketiksi. Laita paketti vielä pakastepussiin ja sulje pussi. Huomaa, että sulavat mustikat valuttavat värjäävää mehua helposti.
Laita filee jääkaappiin ja laita päälle paino, esimerkiksi joku astia. Lohifilee on graavautunut sopivaksi noin vuorokaudessa.
Ota filee jääkaapista ja kaavi enin mustikkaseos pois. leikkaa fileestä ohuehkoja siivuja. Siivuttaminen onnistuu parhaiten, kun kala on mahdollisimman kylmää ja leikkaava veitsi noin 45 asteen kulmassa.
Mustikkagraavattu lohi maistuu joulun kalapöydässä puikulaperunoiden kyljessä tai saaristolaisleivän päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
- yli 60 min3,8(126 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min4,7(164 arviota)
- yli 60 min4,6(110 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (70 arviota)
- jk1 kuukausi sittenensikertaa kokeiltu, käytin kohmeisia kokonaisi mustikoita, värjäys on epätasaista ja kohmeiset mustikat tahtovat vieriä laidoille. Lisäksi ehjät mustikat tahtoivat tehdä pinnasta kuoppaisen kuin golf pallo. ehkä hieman ensin murskaamalla esim lautasella ja sitten murskan levittämisen fileelle auttaisi värjäytymisen tulevan tasaisemmaksi eikä fileen pintaa tulisi pieniä kuoppia. muuten ok.
- Aimo1 vuosi sittenOK