Mustikkagraavattu lohi
Upean värinen ja makuinen mustikkagraavattu lohi on kalapöydän katseenvangitsija. Resepti: Kalaasi-blogi.
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 800glohifileetä
- 2 1/2rklkarkeaa merisuolaa
- 1rklsokeria
- 1tlmustapippuria
- 1ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Sulata mustikat kohmeisiksi.
- Aseta lohifilee kelmun tai folion päälle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa.
- Sekoita suola ja sokeri keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileen päälle. Ripottele pippuri fileelle.
- Jaa mustikat tasaisesti lohifileelle ja painele kohmeisia mustikoita hieman.
- Kääri lohifilee tiukaksi paketiksi. Laita paketti vielä pakastepussiin ja sulje pussi. Huomaa, että sulavat mustikat valuttavat värjäävää mehua helposti.
- Laita filee jääkaappiin ja laita päälle paino, esimerkiksi joku astia. Lohifilee on graavautunut sopivaksi noin vuorokaudessa.
- Ota filee jääkaapista ja kaavi enin mustikkaseos pois. leikkaa fileestä ohuehkoja siivuja. Siivuttaminen onnistuu parhaiten, kun kala on mahdollisimman kylmää ja leikkaava veitsi noin 45 asteen kulmassa.
- Mustikkagraavattu lohi maistuu joulun kalapöydässä puikulaperunoiden kyljessä tai saaristolaisleivän päällä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi