Mustikkagraavattu lohiReseptin takana bloggaaja

Mustikkagraavattu lohi

Upean värinen ja makuinen mustikkagraavattu lohi on kalapöydän katseenvangitsija. Resepti: Kalaasi-blogi.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata mustikat kohmeisiksi.
  2. Aseta lohifilee kelmun tai folion päälle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa.
  3. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileen päälle. Ripottele pippuri fileelle.
  4. Jaa mustikat tasaisesti lohifileelle ja painele kohmeisia mustikoita hieman.
  5. Kääri lohifilee tiukaksi paketiksi. Laita paketti vielä pakastepussiin ja sulje pussi. Huomaa, että sulavat mustikat valuttavat värjäävää mehua helposti.
  6. Laita filee jääkaappiin ja laita päälle paino, esimerkiksi joku astia. Lohifilee on graavautunut sopivaksi noin vuorokaudessa.
  7. Ota filee jääkaapista ja kaavi enin mustikkaseos pois. leikkaa fileestä ohuehkoja siivuja. Siivuttaminen onnistuu parhaiten, kun kala on mahdollisimman kylmää ja leikkaava veitsi noin 45 asteen kulmassa.
  8. Mustikkagraavattu lohi maistuu joulun kalapöydässä puikulaperunoiden kyljessä tai saaristolaisleivän päällä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua